Batman’da ‘Serê Salê’ coşkusu

Batman’da ‘Serê Salê’ coşkusu
Yayınlama: 13.01.2023

Batman’da Serê Salê (yeni yıl) yoğun katılım ile kutlanirken, Paris’te yaşamını yitirenler anıldı.

Kürtler tarafından 13 Ocak akşamı kutlanan Serê Salê (yıl yıl), Batman’da yoğun bir katılım ile kutlandı.

Batman’da Batman Burada tarafından organize edilen etkinlik, Korik Mahallesi Elegance Düğün Salonu’nda düzenlendi. Etkinliğe Bahar Kültür Merkezi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP,DBP İl Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“Serê salê binê salê” başlığıyla düzenlenen etkinlikte, Aram Serhat, Şêrzat, Evin Batı, Koma Sorjiyan, Ömer Yeşil, Baran Çelebi, Kolektifa Ritmen Azad ve dengbêjler eserlerini seslendirdi. Etkinlikte 23 Aralık 2022’de katledilen aktivistler Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mir Perwer anılırken, salonda bulunanlar hep bir ağızdan “Şehid namirin” sloganları attı.

SALON DOLDU

Hınca hınç dolan salona gelen Êlihliler yöresel elbiseleri ile renk katarken, salonda coşku hiç dinmedi. Burada konuşan Batman Burada Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Azad Baltacı etkinliğe katılanlara hitaben, “13 Ocak Kürtler ve Ortadoğu halkları için sadece bir yılın başı değil aynı zamanda kendini toplumsal ifadenin bir disavurumudur. Bu nedenle yeni yıl her şeye rağmen halkımızın kendini toplumsal hafızasını yansıttığı bir gündür de” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sloganlar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.