Batmanlı 9 nüfuslu aileden 6’sı hasta: Destek bekliyorlar

Batmanlı 9 nüfuslu aileden 6’sı hasta: Destek bekliyorlar
Yayınlama: 30.03.2022

Batman’da yaşayan 9 nüfuslu Gezmiş ailesinin 6 ferdi, epilepsi ve kanser hastalıklarıyla boğuşuyor. Anne Leyla Gezmiş, tedavi imkanlarının olmadığını belirterek, destek istedi

Batman’a bağlı Aydınlık Evler Mahallesi’nde yaşayan 9 nüfuslu Gezmiş ailesi fertleri hastalıklarla boğuşuyor. Ailenin 5 çocuğundan 3’ü epilepsi hastası ve birisi araba çarpması sonucu vücudunda platinle yaşıyor. Araba çarpan çocuk, iki kere ameliyat olmasına rağmen tam iyileşemedi. Anne, hem cilt kanseri hem de ayağında tümür bulunuyor. Babanın ise, şeker ve kalp rahatsızlığı gibi rahatsızlıkları bulunuyor. Baba, ayağının su toplaması nedeniyle de yürümekte zorlanıyor. Ailenin hasta olan fertleri, ekonomik durumdan kaynaklı tedavi olamıyor. Aile, yaşadıkları sorunları aşmak için destek bekliyor. 

EVDEN ÇIKARILDILAR

Anne Leyla Gezmiş, çocuklarının çoğu akşam doymadan yattığını ifade etti. Kendisi ve eşinin sağlık sorunlarından kaynaklı birçok zorluk yaşadıklarını kaydeden anne Gezmiş, “Batman’da kirada yaşıyordum. Ev sahibi kirayı ödeyemediğimiz için bizi evden çıkardı. Biz de Bismil’e göç etmek zorunda kaldık. Burada yıkık bir evde kalıyorduk. Orada ev yıkılmak üzereydi. Başka bir eve taşındık. Kirası 800 TL, elektrik parası 700 TL. Parayı ödeyemediğimiz için yine evden çıkmak zorunda kaldık. Şimdi ise Batman’da yaşıyoruz. Komşuların verdikleriyle yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. 4 yıldır tedavi görüyorum. Eşim daha önce inşaata çalışıyordu. Biriktirdiğimiz paramızın hepsini hastane masraflarına ayırdık” şeklinde konuştu.

5 ÇOCUĞU DA OKULU BIRAKTI

Eşinin ayağındaki sorundan kaynaklı işi bırakmak zorunda kaldığını aktaran Gezmiş, “Şimdi kağıt toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Eşim hastalığına rağmen kağıt toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Ayağından ameliyat olması gerekiyor. Ancak ameliyatta ayağını kaybetme riski var. Yürümekte zorluk yaşıyor. Okula giden 5 çocuğum okulu bırakmak zorunda kaldı. Şuan okulla gidemiyorlar. 3 tanesi epilepsi hastası. Ben ve eşimin hastalığı da var. Bir oğlum da araba çarpması sonucu iki ameliyat geçirdi. Ameliyat olması gerekiyor olamıyor. Çocuklarımızın tedavisi yapılsın. Başka da bir şey istemiyorum. Hastalık için ilaç alınması gerekiyor, alamıyoruz. Tedavi görmemiz gerekiyor ama bu durumumuz yok” sözleriyle destek çağrısı yaptı.

KAYYIMDAN DÖNÜŞ OLMADI

Gezmiş, yaşadıkların sorunlara karşın kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi ve Valiliğe başvuru yaptıklarını ancak kendilerine dönüş yapılmadığını ifade etti. Gezmiş, “Sadece gıda bankasından kart verdiler. O da günlük ekmek almak için. Çocuklarımızın tedavi olabilmesi için bir şey yapılsın. Bu ekonomik sorunlar çocuklarımızı mahvetti. Geçen gün ekmek almaya gittiğimde bayıldım. Ambulansla hastaneye kaldırdılar” diye kaydetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.