Diyarbakır’da yarın düzenleyeceği miting için Batman’daki hazırlıkları tamamladıklarını belirten TJA aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, kentin kadın rengini alana yansıtacaklarını söyledi.  

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı” şiarıyla yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting gerçekleştirecek. Miting hazırlığını yapan kadınlar, köy köy, mahalle mahalle gezerek herkesi mitinge davet etti.  Bölgede yürütülen kirli savaşın hedefinde sürekli kadınların yer aldığını kaydeden TJA aktivisti Ruken Zeryam Işık Yıldız, “Kadınlara dönük uzun bir süredir soykırım ve düşmanlık hali var. Kadınlar tecavüz, katledilmenin yanı sıra gözaltı ve tutuklamalar ile karşı karşıya kalıyor. Bu gözaltı ve tutuklamalar esnasında kadınlar işkenceye maruz kalıyor. Kirli savaş politikalarının argümanı haline gelen tecavüzden bu kente nasıl işlendiğinin örnekleri var. Gercüş’te 27 kişinin karıştığı tecavüz olayı ve İpek Er olayı bu örneklerden sadece bazıları. Bunun başlangıç ve hukuki sürecine bakarsak aslında sistemin nasıl bir plan içinde olduğunu görebiliriz. Cezaevinde tutuklu bulunan kadınlar da işkence ile karşı karşıya kalıyor. Burada amaçlanan kadının o direniş ruhunun cezaevinde öldürmek. Ancak nerede olursa olsun kadınların direnişi kazanıyor” dedi.   

‘KADIN RENGİNİ ALANA TAŞIYACAĞIZ’ 

Batman’ın bir kadın kenti olduğunu belirten Yıldız,  8 Mart, Newroz ve diğer birçok eylem ve etkinlikte kadının öncü rolü oynadığını ve güçlü bir katılım gösterdiğini söyledi. Diyarbakır’da yarın gerçekleştirilecek miting için Batman’da 1 haftadan uzun bir süredir çalışma başlattıklarını kaydeden Yıldız, kentin kadın rengini alana yansıtacaklarını belirtti. Mitingin kitlesel geçmesinin önemine değinen Işık, çalışmalarda karşılaştıkları coşkuyu miting alanına taşımak istediklerini söyledi. 

HER YERDEN ARAÇLAR KALDIRILACAK 

Diyarbakır’a gidecek kadınlar için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Yıldız, “5 mahalleye araç göndereceğiz. Bu araçlarla  mitinge katılım sağlayacak kadınlar ile bir araya gelip Diyarbakır’a doğru yola çıkacağız. Kent merkezinin yanı sıra köy ve ilçelerden de araç çıkacak. Alana hep birlikte kitlesel girmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

MA