Batmanlı Kadınlar: Sokakta kazandık sokakta koruyacağız

Batmanlı Kadınlar: Sokakta kazandık sokakta koruyacağız
Yayınlama: 27.03.2021

TJA Batman ile HDP Kadın Meclisi İstanbul sözleşmesinin feshedilmesine tepki göstererek, alınan karar ile kadınlara dönük şiddet ve katliamın önünün açıldığına dikkat çekildi.


Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Kadınları erkek şiddetinden koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 20 Mart’ta feshedilmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP İl Örgütü Binasının önünde yapılan açıklamada “İstanbul Sözleşmesi bizim” pankartı açılırken “Tekoşîna jinê li her derî ye”, “Peymana Stenbolê bidin jiyandin” ve “ Kadın Mücadelemizden vazgeçmiyoruz” dövizleri taşındı. Burada konuşan TJA Batman Sözcüsü Gülistan Sönük, sözleşmenin ağır bedeler sonucu elde edilen bir kadın kazanımı olduğunu belirterek, bu kazanımın gece yarısı tekçi erkek zihniyeti tarafından alınan bir karar ile feshedildiğin söyledi.


GÜNDE 6 KADIN KATLEDİLİYOR


Günde 6 kadının katledildiği bir dönemden geçtiklerini kaydeden Sönük, kadınlara dönük şiddet ve katliama son vermesi gereken Cumhurbaşkanın aldığı kararlar ile kadınlara dönük şiddet ve katliamın önün açtığını belirti. Kadın kazanımlarına dönük yoğun bir saldırının olduğunu bunun en çokta iktidar eliyle yapıldığını kaydeden Sönük, “Kadınlar olarak büyük bedeller vererek elde ettiğimiz kazanımlara dönük saldırılara cevap vereceğiz. İrademizin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz. Nasıl ki kazanmak için bedel vermişsek, savunmak için bedel verir ve mücadele ederiz” dedi.


‘SOKAKTA KAZANDIK SOKAKTA KORUYACAĞIZ’


Türkiye siyasetinde gelişen olayların birbirinden bağımsız olmadığını kaydeden Sönük, “İmralı da 22 yıldır devam eden tecrit, sözleşmenin iptal edilmesi ve yürütülen kirli savaş bunların hepsi bir biri ile bağlantılı. Kadınlar olarak tecriti kıracağız, faşizmi yıkacağız, sözleşmeyi hayata geçireceğiz. Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde feshedilmesine karşın gerekli adımları atacağız. Hukuki girişimlerde bulunacağız. Sokakta kazandık, sokakta koruyacağız. Kadın yaşam özgürlük” diye konuştu.
Açıklama zılgıt ve alkışlar eşliğinde atılan “Jin jiyan azadî” sloganları eşliğinde son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.