Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, ben bizzat tanığım

Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, ben bizzat tanığım
Yayınlama: 02.11.2022

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MA ve JINNEWS muhabirlerinin tutuklanmasına tepki göstererek, “Tutuklananlar gazetecidir, ben bizzat tanığım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MA ve JINNEWS muhabirlerinin işkenceyle gözaltına alınması ve yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanmasına dair Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Gazetecilerin, mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını belirten Beştaş, “Dünyanın hiçbir ülkesi, en başında da Türkiye tutukladığı, cezaevine kapattığı gazetecileri ‘Gazetecilik yaptığı için tutukluyorum’ demez, mutlaka bir kılıf bulur. Zaten Türkiye’de iktidara muhalif olan herkes terörist olarak yaftalanıyor. Her zaman söylüyoruz, bugün ülkenin yarısından fazlası iktidar ölçülerine göre terörist muamelesi görüyor, herkese bu söyleniyor. Biz gayet iyi biliyoruz ki tutuklananlar gazetecidir. İşkence yapıldığını söyledi hatibimiz, bunlara da cevap verilmesini beklerdik. Yani birçok olay varken ve gazetecilerin tutuklanmasında Türkiye dünya sıralamasına girmişken, ‘Basın, yayın özgürdür’ demek, aslında attıkları yalanı, kurguladıkları dünyayı başkalarına kabul ettirme çabasından başka hiçbir şey değildi” şeklinde konuştu.

GAZETECİLİKLERİNE BİZZAT TANIĞIM

Beştaş, şunları söyledi: “Herkes şunu bilsin ki bu sadece bir kılıftır, Türkiye’de gazetecilik özgürce yapılamıyor, özellikle muhalif gazeteciler, iktidarın yargıyı silah olarak kullanmasıyla cezaevine kapatılıyor. 11 gazetecinin gazetecilik yaptıklarına ben bizzat tanığım. Berivan Altan ve Diren Yurtsever’e defalarca röportaj vermiş bir milletvekiliyim. Diğer milletvekilleri de eminim, özgürce konuşabilselerdi, bu röportajları da kendileri de vermiş olurdu. Ben, sadece Berivan ve Diren’in adını verdim, diğer gazetecilere de tanıklığımı buradan ifade ediyorum.”