Bin gündür kayıp: Gülistan Doku nerede?

Bin gündür kayıp: Gülistan Doku nerede?
Yayınlama: 30.09.2022

Gülistan Doku’nun bin gündür kayıp olmasında dair konuşan annesi Bedriye Doku, “Bir an önce Gülistan’dan haber almak istiyorum, ölüsüne de sağına da razıyım” dedi. 

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. Gülistan’ın kaybedilişinin bininci gününe girdi fakat dosya iki yıldır hiçbir şekilde aydınlatılmadı. Dosyada baş şüphelisi Zainal Abarakov birçok kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı, avukatların, ailenin ve kadın örgütlerinin tepkilerine rağmen şüpheli tutuklanmadı. 

Gülistan Doku dosyasına 28 Haziran’da giren belgeye göre, telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk Viyadüğü’nü gören ve yola uzaklığı nedeniyle net olmayan 3,5 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü, iyileştirilmesi için Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilmişti. Gülistan’ın ailesi avukatı Ali Çimen, Ulusal Kriminal Büro’dan gelecek olan görüntünün önemine değinerek, soruşturmanın yönünün değişebileceğini söylemişti fakat gelinen aşamada hiçbir değişiklik yaşanmadı. 

Gülistan’ın kaybedilişinin ilk gününden bu yana en son görüştüğü Zainal Abarakov’u sorumlu tutan aile, şüpheli Zainal’ın tutuklanması için defalarca Adliye kapısında adalet talep etti. 

Gülistan’ın bin gündür kayıp olmasına dair annesi Bedriye Doku, konuştu.

‘Ölüsüne de sağına da razıyım’

Bedriye, şunları dile getirdi: “Herkesin çocuğu var. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bize cevap versinler. Biliyorum ki cevap ne bende ne halktadır. En büyük cevap yetkililerdedir. Ne gecemiz gece, ne gündüzümüz gündüz. Umuyorum ki Gülistan gündemden düşmez. Bir an önce Gülistan’dan haber almak istiyorum, ölüsü de sağına da razıyım. Yeter ki bir haber gelsin. Ben tam bin gündür bu acı ile bekliyorum, anne yüreği dayanamıyorum” diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. En son üvey babası polis olan Zaynal Abarakov ile bir pastanenin önünde tartıştıktan sonra üniversiteye giden bir minibüse bindiği MOBESE kameralarına yansıyan Gülistan’ın akıbeti geride bırakılan iki yılda aydınlatılmadı. Dosyadaki tüm şüpheler Zaynal Abarakov ve polis olan babası Engin Yücer üzerinde yoğunlaşmasına rağmen her iki isim hakkında etkin bir soruşturma yürütülmedi.