Bir ‘Albashir ifadesi’ daha servis edildi

Bir ‘Albashir ifadesi’ daha servis edildi
Yayınlama: 17.11.2022

İstiklal saldırısının şüphelisi Ahlam Albashir’in ifadesi olduğu diye bir haber daha servis edildi. Buna göre Albashir, “YPG’li Ahmed A. ile sevgili oldum. Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim” dedi. Cerablus, 2016’da IŞİD’den ÖSO’ya geçmişti.

Beyoğlu Taksim’deki İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin şüpheli olarak gözaltına alınan 51 kişinin sorgusu sürerken, bombayı bırakan kişi olarak duyurulan Ahlam Albashir’e ait olduğu iddia edilen bir ifade daha servis edildi.

DHA’nın haberine göre, Albashir, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. Haberde, Albashir’in, “YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç’te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dediği aktarıldı.

Suriye’deki Cerablus kenti, TSK’nin Temmuz 2016’daki “Fırat Kalkanı” harekatıyla IŞİD’den Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçmişti.

İSTANBUL EMNİYETİ DE İFADE AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün (16 Kasım) Ahlam Albashir’in ifadesi olduğunu belirtilen bir açıklama yayınlamıştı.

Emniyet’in açıklamasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun patlamadan hemen sonraki açıklamasında olduğu gibi talimatın Kobanê’den verildiği iddiası yer aldı. Talimatın “Hacı” kod adlı kişi tarafından verildiği ifade edildi.