Bir çok kentte DBP binasina baskın: onlarca gözaltı

Bir çok kentte DBP binasina baskın: onlarca gözaltı
Yayınlama: 23.12.2022

DBP Genel Merkez ve birçok kentte bulunan binasına polis baskını düzenlendi. Eş Genel Başkan Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda yönetici gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “PKK/KCK” adı altında yürüttüğü soruşturma gerekçe gösterilerek Demokartik Bölgeler Partisi (DBP) binaları ve yöneticilerinin evlerine baskın düzenlendi. Diyarbakır’daki Genel Merkez Danışma Bürosu sabahın erken saatlerinde polis tarafından ablukaya alındı. Binada yapılan arama sonrası tutanak tutuldu.

KESKİN BAYINDIR GÖZALTINDA

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da evine baskın düzenlenerek gözaltına aldı. Bayındır’ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

VEKİLLER DBP BİNASINA GEÇTİ

Halkların Demokratik Partisi (HPD) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca, aramaların sürdüğü DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’na geçti. HDP İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy da aramaların yapıldığı binanın önünde bekliyor.

ANKARA, ŞIRNAK, VAN

DBP’nin Ankara Balgat’ta bulunan Genel Merkez binasına da baskın yapıldı. Soruşturmaya dair bilgi vermeyen polis, binanın bulunduğu sokağın giriş çıkışlarını kapattı. Polisin binadaki araması sürüyor.

Mardin, Şirnak, Van, Batman, Urfa ve Antep’in da aralarında olduğu birçok kentte de partinin binaları basıldı. Baskınlarda parti binalarının kapıları kırıldı.

GÖZALTILAR

Edinilen bilgilere göre partinin Diyarabakır il ,Eşbankanları Seval Gülmez ve Hayrettin Altun, Şirnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Urfa İl Eşbaşkanı Hidayet Enmek ve Rabia Aslan, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanı Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Batman Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükyete Onat Gönül gözaltına alındı.

Muş’ta yapılan baskınlarda DBP çalışanı Mikail Kılıç ile Celal Döner, Faruk Küçükçelebi ve Yılmaz Tamkan’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan siyasetçilerin Diyarbakır’a getirileceği öğrenildi.

İSTANBUL’DA YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Sancaktepe yöneticisi Kerim Kılıç’ın da bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da sabah saatlerinde polis tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Küçükçekmece, Ataşehir, Sancaktepe ilçelerinde yapılan baskınlar sırasında evlerde arama yapılırken, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sancaktepe ilçe yöneticisi Kerim Kılıç ile Ahmet Özbey, Melek Akdoğan, Şükran Altunkaynak, Devran Kaya, Muhittin Güler, Kaddafi Ünal’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi alınamazken, yedi kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

‘SORUŞTURMA NUMARASI DAHİ YOK’

Avukatlardan alınan bilgiye göre savcılık gözaltına alınan kişilerin kaçma ihtimaline karşı mahkemeden dün hızlı bir arama kararı çıkarttığı ve Eş Genel Başkan Keskin Bayırdır üzerinden yürütülen bir soruşturma olduğunu belirtti. Avukatlar, soruşturma numarası dahi olmadığına dikkat çekti.