BM Güvenlik Konseyi Erdoğan’ı kınadı

BM Güvenlik Konseyi Erdoğan’ı kınadı
Yayınlama: 23.07.2021

BM Güvenlik Konseyi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle kınadı.

BM Güvenlik Konseyi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

Erdoğan’ın, KKTC ziyareti esnasında Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmının açılacağına dair sözleri, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne taşınmıştı. Erdoğan’ın sözlerine ABD, AB, Rusya, İngiltere ve Fransa da tepki göstermişti.

Erdoğan, Kıbrıs harekatının 47. yıldönümünde yaptığı konuşmada, “Maraş’ta hayat yeniden başlayacaktır” diyerek açılmanın Kapalı Maraş’ın yüzde 3,5’una tekabül eden pilot bölgeyi kapsayacağını söylemişti.

‘KONSEY, TEK TARAFLI EYLEMLERDEN DERİN ENDİŞE DUYUYOR’

BM Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’ta iki devletli çözüm ve kapalı Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamasına ilişkin sözlerini kınayarak, ‘adil bir çözüm’ çağrısında bulundu. 

AFP tarafından yayımlanan ve diplomatların üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denildi. 
Kaynak: Artı Gerçek

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.