Taksim’deki bombalı saldırının faili gösterilen kişi ile adına kayıtlı hattan görüşme yapıldığı ortaya çıkan MHP’li Başkan Mehmet Emin İlhan, Osmanlı Ocakları faaliyetlerinde yer alarak, yıllardır kamu ihalelerinden büyük pay sağlıyor. 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Taksim semtinde bulunan İstiklal Caddesi’nde, 13 Kasım’da yaşanan patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Saldırının üzerinden saatler geçmeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer hükümet yetkilileri, olayın PKK tarafından yapıldığını iddia etti. Ayrıca saldırganın Kobanê’de “istihbarat elemanı” olarak eğitilerek, Efrîn sınırından Türkiye’ye geçiş yaptığı iddia edildi. 

KCK VE QSD AÇIKLAMALARI 

Emniyet Müdürlüğü ise, 14 Kasım’da yaptığı açıklamayla saldırının faili olarak gösterdiği Ahlam Albashır’ın yakalandığını açıklayarak, “PKK/PYD/YPG istihbarat elemanı” iddiasını yineledi. “İstihbarat elemanının” olaydan saatler sonra evine giderek, burada yakalanması ise kafalardaki soru işaretlerine neden oldu. 

Halk Savunma Merkezi (HSM), KCK ve QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, saldırının kendileriyle ilgilerinin olmadığını açıklayarak, iddiaları reddetti. Açıklamalarda, hükümet yetkililerinin iddialarının Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik yeni saldırılarının zeminini oluşturmak için ortaya atıldığına işaret edilerek, “karanlık plan” nitelendirmesi yapıldı. 

MHP’Lİ BAŞKAN İLE GÖRÜŞME

Patlamaya dair sonrasında yapılan açıklamalarda, toplam 50 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Kişilerin kimlik bilgilerine dair herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. Daha sonra bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Albasahır’ın, MHP Basa (Güçlükonak) İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı bir GSM hattı üzerinden telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. 

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Ortaya çıkan HTS kayıtları, İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığını ortaya koydu. İlhan, bunun üzerine ifadeye çağırıldı. T24’e konuşan İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soruya, “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

Ardından Tele 1’e konuşan MHP’li İlhan, verdiği demeci yalanlayarak, “İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim” iddialarında bulundu. 

İlhan, son yaptığı açıklamada ise, “Benim ehliyetimin fotokopisini almışlar, bir bayiye gidip hat çıkartmışlar. O hattı hiç kullanmadım. Beni jandarmadan aradılar, gidip anlattım, şüpheli değilim. Beni ve partimi lekelemek için terör örgütünün yaptıkları bunlar” şeklinde ifadeler kullandı. 

‘MİLLİ MÜCADELEYE’ SIĞINDI

İlhan’ın açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı. İlhan, sanal medyada da, “İstiklal Caddesinde hain terör örgütünün gerçekleştirdiği patlama ile ilgili gözaltına alınan kadının adıma kayıtlı telefondan arandığı iddiası asılsız ve alçakça bir iftiradır. Dün akşam Saat 21.00 sularında davet üzerine gittiğim Jandarma Karakolumuzda kolluk güçlerimiz bana bir hat sordu. Hattın bana ait olmadığını, kimin, nasıl ve nerede çıkardığını bilmediğimi söyleyerek ilgililer hakkında davacı olduğumu beyan ettim ve evime döndüm. Şayet iddia edildiği gibi bir durum olsaydı şuan dışarıda olmazdım. 25 Yıl Güvenlik Korucusu olan bir babanın ve PKK Terör Örgütünün ölüm listesinde yer almış bir kişi olarak karşılanında mücadele etmiş ve etmeye devam eden vatansever biriyim” ifadelerini kullandı. 

VALİLİKTEN ‘AKLAMA’ AÇIKLAMASI

İlhan’a dair bir açıklama da Şırnak Valiliği tarafından yapıldı. Valilik, de benzer iddialarda bulunarak, İlhan’ı aklama çabasına girdi. 

İHALECİ İLHAN!

Şirnex’ın Basa (Güçlükonak) ilçesinden olan İlhan, 6 Şubat’ta atama usulüyle MHP İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Ailesi uzun yıllardır korucu olan İlhan, kentteki kamu ihalelerini alan kişilerden birisi. İlhan, en son Gabar dağı eteklerinde yaşanan ağaç kıyımının ihalesiyle gündeme geldi. İlhan, ilçedeki yol çalışmaları, elektrik sayaçlarının direklere çıkarılması ve okul servislerine dair yapılan ihalelerden de bugüne kadar büyük pay alan isimler arasında. 

İlhan, MHP İlçe Başkanı olmadan önce 2017’de Şırnak’ta açılan Osmanlı Ocakları’nda da faaliyet yürüttü. Osmanlı Ocakları adına bir süre Basa’da faaliyet yürüttü. 

İlhan’ın korucu ağabeyi Abdülvahap İlhan, 2012’de korucu Ramazan Özdemir ile birlikte PKK tarafından esir olarak alınmıştı. 2 isim, 2 yılın ardından serbest bırakılmıştı.  (MA)