ŞIRNAK– Botanlıların akın ettiği Cizre Newrozu, alana yapılan girişlerle başladı. Gençlerin yoğunlukta olduğu alanda davul zurna eşliğinde Newroz halayına duruldu. 

Newroz kutlamalarının finalinin yapıldığı merkezlerden Şırnak’ın Cizre ilçesinde Newroz, (Konak) Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’na gelişlerle başladı. Şırnak merkez, (Silopi), (Beytüşşebap), (Uludere), (İdil) ve (Güçlükonak) ilçeleri başta olmak üzere belde ve köylerden sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düşen halk, alana iki ayrı yerden giriş yapıyor.

“Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen alana akın eden halk, giydiği leşkerî, Barzanî ve Batûyanî gibi birçok farklı yöresel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti’nin (YSP) flamalarıyla donatılan alandaki sahneye kurulan iki dev plazmadan “Her der Newroz, her dem azadî” yazısı yansıtıldı. 7’den 70’e herkesin akın ettiği Newroz alanında, halk davul zurna eşliğinde halaya durdu. 

Alanda, gençlerin yoğunluğu dikkat çekti. Newroz, Kolektîfa Awazen Azad Grubu’nun seslendirdiği şarkılarla başlarken, alana gelişler devam ediyor. 

Program kapsamında HDP milletvekilleri Sezai Temelli ve Nuran İmir’in konuşmalarının ardından sanatçı Xecê ve Mehmet Atlı sahne alacak.