Bozkurt işareti kadınları katleden erkeğin sembolü oldu

Bozkurt işareti kadınları katleden erkeğin sembolü oldu
Yayınlama: 22.06.2021

HDP çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden katilin daha önce çekilmiş bozkurt işaretli fotoğraflarını hatırlatan kadın siyasetçiler, bu işaretin kadınlara tecavüz eden, katleden erkeklerin sembolü haline geldiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik Onur Gencer’in düzenlediği saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor.

AYNI KAPIYA ÇIKIYOR

Son süreçte çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet, tecavüz, şantaj, cinayet gibi infaal yaratan olayların faillerinin profilleri birbirine benzerlik gösterirken, her failin bozkurt işaretli fotoğrafları dikkat çekti. İpek Er’in ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı, Ankara’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’ı darp ettiğine dair ses kaydı ortaya çıkan Ümitcan Uygun’un MHP üyeliği ve Aydın’da 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’ya tecavüz ettikten sonra öldüren Aytu Çetin’in elindeki üç hilal döğmesi, faiilerin aynı kapıya çıktığını gösterdi.

Son olarak İzmir’de HDP çalışanı Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer’in bozkurt işareti yaptığı fotoğrafını yorumlayan kadınlar, “bozkurt işareti katillerin, tecavüz faillerinin simgesi haline geldi” dedi.

DEĞİŞMEYEN KATLİAM

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Batman Sözcüsü Gülistan Sönük, 1990’lı yıllarda Kürtlere yönelik yaşanan cinayetleri hatırlatarak, “Kürtlere yönelik bazen evde, bazen sokakta, bazen de çocukların veya toplumun gözü önünde onlarca katliam gerçekleştirildi. Son olarak İzmir’de bir kadın arkadaşımız katledildi. Kürdistan’da devletin gözü önünde yaşanan kadın katliamları sürekli bir hal almış durumda idi. Ancak bu sefer il binası basılarak planlı bir şekilde bir katliam gerçekleştirildi” dedi.

Batman’da İpek Er’e tecavüz ederek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın bozkurt işareti yaparak poz verdiğini hatırlatan Sönük, Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in de aynı şekilde fotoğraflarının olduğunu ve katliamcı zihniyetin aynı işarette buluştuğunu söyledi.

SERBEST BIRAKILABİLİR

Gencer’in arkasındaki güçlerin kim olduğunun önemine değinen Sönük, Gencer’in de Musa Orhan davasında olduğu gibi ilk etapta tutuklanıp, ilerleyen aşamalarda serbest bırakılma olasılığının olduğunu belirtti. Kadınların Poyraz’ın mirasına sahip çıkacağının altını çizen Sönük, her katliamın bir direniş gerekçesi olduğunu aktardı. Sönük kadınların direnişi ile faillerin yargı önünde hesap vereceğini dile getirdi.

KORKU DUVARI YIKILDI

HDP Batman İl Eşbaşkanı Fatma Ablay da yaşanan katliamın AKP-MHP iktidarının hedef göstermesi sonucu gerçekleştiğini söyledi. İktidarın zora düştüğünde devreye koyduğu katliamlardan birinin de İzmir’de yaşandığını
belirten Ablay, “Bu halk korku duvarını yıktı. Poyraz’ın katledilmesinin ardından alanlara çıkan on binler bunu gösterdi” ifadelerini kullandı. Poyraz’ı katleden Gencer’in zihniyetini daha önce İpek Er’in ölüme sürüklenmesinde gördüklerini hatırlatan Ablay, bu kirli katliamcı zihniyete karşı kadınlar başta olmak üzere büyük bir direniş göstereceklerini ve asla geri adım atmayacaklarını söyledi.

Poyraz’ın katledilmesinin kadınlara ve Kürtlere gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirilen bir saldırı olduğuna dikkati çeken görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise “Deniz yoldaşın annesinin de dediği gibi ne kadar üstümüze gelirlerse gelsin direnmeye devam edeceğiz. Poyraz’ın katledilmesi HDP’nin iktidar tarafından hedef alınmasının bir sonucu” dedi.

Gencer’in bozkurt işareti, silahlı ve üniforma ile verdiği pozu hatırlatan Korkmaz, bu görselin kadınları katleden, tecavüz eden erkeklerin simgesi haline geldiğini söyledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.