Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde gördükleri işkencenin ardından yaşamını yitiren tutuklu Ferhan Yılmaz’ın ailesi, yaşananlara ilişkin Batman Atatürk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamaya Yılmaz’ın Ailesi, HDP, CHP, Gelecek, DEVA partilerinin temsilcileri katıldı.  Açıklamaya katılanlar Yılmaz’ın hastanede çekilen fotoğrafları ile kanlı tabutunun fotoğrafını taşıdı. Fotoğrafların üzerinde “Ferhan Yılmaz için adalet, sesiz kalma” yazısı yer aldı.

Burada konuşan baba Mehmet Yılmaz, “Oğlum cezaevi tarafından öldürüldü, gardiyanlar yaptı bunu.  Yetkililere sesleniyorum, kim öldürdüyse cezasını çeksin. Bu olayı aydınlatın” dedi.  Yılmaz’ın kardeşi Cevriye Yılmaz ise kardeşinin resmine bakıldığı zaman kalp krizi geçiren bir kişinin görüntüsünü görülmediğini belirterek, “bu acıyı bize yaşatanların ceza almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Batman Barosu avukatlarından Kemal Üner, ise ailenin yanında olduklarını belirterek hukuki olarak kendilerine düşen her görevi yapacaklarını belirterek, “ortada çok büyük bir şüpheli ölüm var. Silivri Cumhuriyet Savcılığının seri ve etkili bir soruşturma başlatması gereklidir” ifadelerini kullandı.