Bu terasın Diyarbakır’a maliyeti 376 bin 500 lira

Bu terasın Diyarbakır’a maliyeti 376 bin 500 lira
Yayınlama: 14.01.2022

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında hizmete açılan Fiskaya’daki Seyir Terası, kayyım yönetimi geçen yıl birkaç rötuşla yenileyerek paralı hale getirildi. Söz konusu rötuş için belediye kasasından 376 bin 500 TL çıktı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında ücretsiz hizmete açılan Fiskaya Şelalesi ve Seyir Terası, kayyım yönetimi tarafından geçen yıl birkaç rötuşla yenileyerek ücretli hale getirildi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha önce alanda faaliyet gösteren “Roj Cafe” isimli işletmeyi kaldırılıp, yerine “Diyar’-ı Lezzet” isimli bir kafe açtı. 60 gün kapalı kalan alana turnike takılarak, Taş Konak, Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve Sur dibinde ağaçlandırılmış bölgenin seyri paralı hale getirildi. Geçen yıl 2 Aralık’ta “Kayyım geldi Dicle ve Hevsel’i izlemek paralı oldu” başlığıyla servis ettiğimiz haberde, ismi “Fiskaya Cam Teras” olarak değiştirilen alan, 27 Kasım’da kayyım Vali Münir Karaloğlu ile AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in katıldığı törenle açıldı.

İHALE KOCAELİ’YE VERİLDİ

Söz konusu alanda yapılan rötuşlar Diyarbakır halkına 376 Bin 500 TL’ye mal olurken, ziyaretçiler seyir için de 1 TL ödenmek zorunda. İhale Kocaeli’de faaliyet gösteren Akmet Havuz ve Fiskiye Sistemleri Mühendislik Makine İnşaat Elektrik Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Şirket, daha önce yapmış olduğu ve referans olarak gösterdiği işler arasına Diyarbakır Belediyesi’ne yer vermemesi dikkati çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.