HDP’li Kemal Bülbül, Meclis Genel Kurulu’nda “Bu deprem değildir; bu, merkez üssü AKP olan bir yıkımdır. Bu yıkımla birlikte ahlaken politik olarak çökmüşsünüzdür” dedi.

Meclis Genel Kurulu, Mereş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle verdiği 3 haftalık aranın ardından Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Genel Kurul’da söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, iktidarın depremdeki yetersizliği hakkında konuştu.

Bülbül, “Selde olduğu gibi, tıpkı yangında olduğu gibi, tıpkı pandemide olduğu gibi depremde de aynı akıbet oldu. Medet ya sırrı hakikat; medet senden ola mazlumlara, masumlara darda, zorda kalanlara ya sırrı hakikat! Zira ne devlet, ne Hükûmet” dedi.

‘DEPREMLE BİRLİKTE ÇÖKMÜŞSÜNÜZ’

AKP’lilere “Bakınız, kendi vekilinize bile sahip çıkamadınız; yazık size, günah size, vah size” diyen Bülbül, depremde yaşamını yitiren AKP Milletvekili Yakup Taş’ın yakını Ahmet Taş’a başsağlığına gittiğini söyledi. Bülbül, “Yakup Taş ailesinden 28 kişiyi kaybetti, Adıyaman’da aileye başsağlığına da gittim. Vekilinize bile sahip çıkamadınız. Hâlâ çıkmış bize başka başka şeylerle bin dereden su getirerek bir şey yaptığınızı ispatlamaya çalışıyorsunuz. Bu deprem değildir; bu, merkez üssü AKP olan bir yıkımdır. Bu yıkımla birlikte ahlaken politik olarak çökmüşsünüzdür” ifadelerini kullandı.