Buldan: AKP intikam siyasetini yürütmeye devam ediyor

Buldan: AKP intikam siyasetini yürütmeye devam ediyor
Yayınlama: 26.07.2021

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin kapatılmasının iktidarın intikam siyasetinin sonucu olduğunu belirterek, “AKP, 7 Haziran’da kaybetmenin intikamını almaya devam ediyor” dedi.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” programı kapsamında Kocaeli’nde halk buluşmasına katıldı. Sivil toplum örgütlerinin de katıldığı programda, Buldan açıklamalarda bulundu.

Buldan’ın açıklamaları şöyle: “İktidar da kaybedeceğini biliyor. Halkın içine çıkacak yüzleri olmadığını kendileri de iyi biliyorlar. Baskı, zor ve şiddet politikalarıyla, siyasi mühendislik faaliyetleriyle, iktidar ömrünü uzatmanın yollarını arıyor. Bunun için HDP hakkında kapatma davası açtıklarını herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor.

Yürüttüğümüz demokratik siyaseti kapatma gerekçesi yapabilmek için yalan üstüne yalan ürettiler. Amaç HDP’nin siyasetteki değişim gücünü, demokrasi mücadelesine öncülük eden siyasi rolünü engellemektir.  

İNTİKAM SİYASETİ 

Siyasetin rekabet aracı olarak değil, intikam aracı olarak gördüklerini iyi biliyoruz. Bunun en iyi örneklerinden biri Selahattin Demirtaş ve binlerce arkadaşımız 5 yıldır cezaevlerinde rehini olarak tutulmasıdır. Neden? Çünkü AKP 7 Haziran’da kaybetmenin intikamını almaya devam ediyor. Yeni 7 Haziran’lar yaşamamak için HDP ve demokratik siyaseti kuşatma altına almanın çabası içerisinde.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.