HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kobane Davası adı altında kumpas davası yürütüldüğünü vurgulayarak, “Bunun da üstesinden geleceğiz. Bütün delilleriyle gerçekleri ortaya çıkaracağız ve arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 108 isim hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması devam ediyor.

Duruşmaya verilen ararın ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklama yaptı.

‘Siyasi aktörler yargılanıyor’

Pervin, Kobane Davası adı altında kumpas davası yürütüldüğüne vurgu yaparak, “Bugün biraz daha aslında Kobane davası’nın yürütmesiyle mükellef olan, kesinlikle talimatla çalışan ve yukardan emir alan mahkeme heyetinin arkadaşlarımızı nasıl yargıladığını gördük. Kobane Davası dediğimiz Türkiye’de kesinlikle hukukla ilgisi olmayan siyasi saiklerle yazılmış olan ve dosyanın iddianamenin içerisinde gerçekle alakalı hiçbir şey olmadığı, intikam duygusuyla yazılmış olan bir iddianamenin uygulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Ve bununla birlikte bir dönemin siyasi aktörlerin yargılandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ4Bz0OAm34

‘Siyasetçiler cezalandırılmaya çalışılmakta’

Kobane Davası’nın hukuki bir dava olmadığını belirten Pervin,”Bu iddiamızı arkadaşlarımız yaptıkları savunmalarla ortaya koyacak. Kobane olayları dediğimiz bu olayların gerçekleştiği dönemde yargılanan her bir arkadaşımız olayların önüne geçebilmek için büyük bir çaba sarf etmiştir. O günün failleri, bu suçları işleyen gerçek suçlular korunmakta yargılama dışında bırakılmakta olayları engellemek isteyen başta HDP olmak üzere diğer siyasetçiler de cezalandırılmaya çalışılmakta” diye belirtti.

‘Kumpas davası’

Pervin, bu davanın delillerle çürütüleceğinin altını çizerek, “Biz bunun da üstünden geleceğiz. HDP’liler olarak bu meselenin açıklığa kavuşması gerçek faillerin ortaya çıkması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için defalarca açıklamalar yaptık. Bu taleplerimiz AKP MHP oylarıyla reddedildi. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu davanın kumpas bir dava olduğunu tekrar ifade ediyorum ve arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağımızı burada belirtiyorum” şeklinde konuştu.