‘Kadın Yoksulluğuna Hayır’ buluşmaları kapsamında konuşan Buldan, ‘HDP olarak bu ülkede yaşayan işçilerin ama özellikle kadınların yaşadığı bin bir türlü sıkıntının olduğunu biliyoruz’ dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin, “Kadınlar için Adalet” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmaları ikinci günüde devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başarın, Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan’ın da aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak Seyhan ilçesine tekstil işçileri ile bir araya geldi. Heyet gün içinde tarlada çalışan işçiler ve Adana Kadın Platformu üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirecek. 

‘DÜNYANIN YÜKÜNÜ BİZ KADINLAR SIRTLIYORUZ’  

Tekstil Fabrikasında kısa bir konuşma yapan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yücel, kadın meclisi olarak kadınların sorunlarını dinlemek için ziyarete geldiklerini belirterek, “Türkiye’de bütün yük biz emekçi kadınların sırtında. Hem iş yerinde hem de evlerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Dünyanın yükünü biz kadınlar sırtlıyoruz. Sizlerin taleplerinin sesi olmak için buradayız. Sesimizi birleştirirsek daha çok duyururuz” dedi.  

‘ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞAN KADINLAR VAR’ 

Daha sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, işçileri selamlayarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Parti ve heyet adına tekstil fabrikasını ziyaret ettiklerini söyleyen Buldan, ‘Kadın Yoksulluğuna Hayır’ kampanyası çerçevesinde alanlarda kadınlarla çeşitli ziyaretler planladıklarını söyledi. Türkiye’de çok zor şartlar altında çalışan kadınların olduğunu söyleyen Buldan sözlerine şöyle devam etti:

“Bulunduğumuz yerde çok zor şartlar altında çalışmıyor olabilirsiniz ancak herkes sizlerle aynı ortamı yaşamıyor. Türkiye’de çok zor koşullarda şartlarda çalışan kadınlar var. Ama çalışmasının, emeğinin karışlığını alamayan milyonlarca işçi var, emekçi kadın var. Bu işçilerin sesi olmaya onların sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve parlamentoda paylaşmak için çalışıyoruz. Ancak biz biliyoruz ki bu ülkeyi yönetenler işçinin, emekçinin, kadınların can güvenliğini, alın terini yok sayan yerden yanaşıyor. Biz HDP olarak bu ülkede yaşayan binlerce işçinin ama özellikle kadınların yaşadığı bin bir türlü sıkıntının olduğunu biliyoruz. Hele pandemi koşullarında kadınlar, işçiler, ekmekçiler her türlü zor şartta çalışmaya zorlandılar. Bunu yaparken birçok sıkıntıyla karşı kaşıya kaldılar. Biz HDP olarak sizin sıkıntılılarını dile getirmek için buradayız. Varsa sıkıntılarınız bunu dinleyemeye de hazırız. Bir kez daha sizlere çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”