Buldan’dan HDP adayıyla ilgili açıklama

Buldan’dan HDP adayıyla ilgili açıklama
Yayınlama: 07.01.2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayları ile gireceklerini ve ismi en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin Kars İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuştu. Buldan konuşmasında HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracağını ve yakında bu ismin kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi ve şöyle konuştu:

“Şimdi herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi. Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir.”

‘ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ İLE PARLAMENTOYA GİRMENİN ÇALIŞMASINI YAPIYORUZ’

Milletvekilliği seçimleri ile ilgili de iddialı konuşan Buldan, “Parlamento seçimlerinde de yine Türkiye’nin en geniş seçim ittifakı ile demokrasi güçleriyle Emek ve Özgürlük İttifakı’nı daha da büyüterek Kurdi ittifaklarımıza, kadın ittifaklarımıza ve Türkiye’nin farklı kesimlerini, farkı inançlarını farklı mezheplerini parlamentoya taşımanın ve çok sayıda milletvekiliyle parlamentoya girmenin çalışmalarını yaptığımızı halkımızın bilmesini istiyorum” dedi.