BULDAN’DAN İKTİDARA: BUNLAR TEFECİ

BULDAN’DAN İKTİDARA: BUNLAR TEFECİ
Yayınlama: 03.11.2020

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında konuştu.

Konuşmasını ilk olarak İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depreme ayıran Buldan, “Asıl çürük olan; yıllardır fay yasasını çıkartmayan, depremde mezara dönüşecek olan yapılara göz yuman bu rantçı sistemdir. Bunun bedelini de ne yazık ki yoksul halk ödemektedir. Afetler de bu çürük düzen de kaderimiz değildir. Değiştirmek elimizdedir” dedi.

Meclis’te depremle ilgili bir görüşme açma önerisinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı, “Bugün hemen Meclis’te depremle ilgili bir genel görüşme açalım. Türkiye’nin deprem gerçeğini acil olarak masaya yatıralım. Parlamento hızlı bir biçimde çalışma yürütmeli, gerekli araştırmaları yapmalı. Fay kanunu başta olmak üzere gerekli yasaları acil olarak çıkartalım” diye konuştu.

‘DEPREM VERGİLERİNİ NEREYE HARCADINIZ?’

Hükümete, “Buradan soruyoruz: Depreme hazırlık için bugüne değin ne yaptınız? Hangi önlemleri aldınız? Deprem vergilerini nerelere harcadınız? Kanal İstanbul’a ayıracak paranız varsa, deprem için neden kullanmıyorsunuz? Bu hayati soruların cevabını duymak istiyoruz” sorularını yönelten Buldan, konuşmasının devamında siyasi operasyonlara dikkat çekerek şunları söyledi:

“4 Kasım darbeniz karşısında bizim 7 Haziranlarımız, 31 Martlarımız, büyüyen demokrasi ittifakımız var. Kararlılığımız, cesaretimiz var. İnadına başaracağız. Her birimiz Demirtaş olacağız, Yüksekdağ olacağız, Baluken olacağız. Bu meydanı faşizminize bırakmayacağız!

Erdoğan ‘Biz alan el değil, veren el olduk’ diyor. Siz halka değil, yandaşlarınıza el verdiniz. Siz halkın kaynaklarını müteahhitlere veren elsiniz! Yüzbinlerce KHK’linin maaşını Suriye’deki ÖSO çetelerine veren elsiniz! Halkın belediyelerini kayyımlara veren elsiniz!”

’18 YILDIR HEP ÇALDINIZ, HALKA HİÇBİR ŞEY VERMEDİNİZ!’

“Siz alan, çalan elsiniz. Geçilmeyen köprü ve yollardan vergi alan elsiniz. Pandemiyi bahane edip, IBAN vererek, insanlardan yardım toplayan elsiniz. Siz 18 yıldır hep aldınız, hep çaldınız, hep yediniz, halka hiçbir şey vermediniz. “24 Haziran’da bu kardeşinize verin yetkiyi, enflasyonla, faizle nasıl mücadele edilir görün” demişti Recep bey. Yetkiyi aldılar ve 2 yılda ülkeyi batırdılar.”

AKP’Lİ SEÇMENE SESLENDİ: RECEP KARDEŞİNİZE VERDİĞİNİZ YETKİYİ GERİ ALIN

“Ben de buradan AKP’ye oy veren seçmenlere diyorum ki; şu Recep kardeşinize verdiğiniz yetkiyi geri alın ki ülke bir gün yüzü görsün ve ülke rahat bir nefes alsın.”

BULDAN’DAN SARAY İKTİDARINA: BUNLAR TEFECİ

“Böylesi bir elin hazırladığı 2021 bütçesinden ne hayır geliyor diye sormak isteriz. Bu bütçe; halkın, yoksulların, işçinin, emekçinin, kadınların, gençlerin değil, AKP-MHP’nin bütçesidir, Saray’ın bütçesidir, yandaşların bütçesidir.

Halkın sofrasına değil, mermiye, silaha para ayıran bir bütçedir.

Bütçe gelirinin yüzde 50’sinden fazlasını KDV ve ÖTV oluşturmaktadır. Bu şu anlama gelmektedir; iktidar yarattığı bütün borç yükünü 82 milyona ödettirecektir. Hep söyledik yine söylüyoruz; bunlar tefecidir.. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.