Bursa’da Batman taraftarına ırkçı hakaretler, Urfa’da Amedspor yöneticilerine silahlı saldırı

Bursa’da Batman taraftarına ırkçı hakaretler, Urfa’da Amedspor yöneticilerine silahlı saldırı
Yayınlama: 11.09.2022

TFF 2. ligde mücadelen Amedspor ve Batman Petrolspor saldırılara maruz kaldı.

Bugün oynanan Bursaspor-Batman Petrolspor ve Şanlıurfaspor- Amedspor maçılarında Diyarbakır ile Batman takımları saldırılara maruz kaldı.

AMEDSPOR YÖNETİCİLERİNE SİLAHLI SALDIRI

Şanlıurfa 11 Nisan stadyumunda oynanan Şanlıurfaspor, Amedspor maçı 1-0 ev sahibi takımının üstünlüğü ile sona ererken maçın ardından Amedsporlu 5 yöneticinin içinde bulunduğu araca silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yapılan saldırıda şans eseri kimse yaralanmadı.

Urfa’da gerçekleşen saldırıya ilişkin Amedspor kulübü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Bu akşam deplasmanda Şanlıurfaspor ile oynayadığımız maçın ardından stat çıkışında kafilemiz dahilinde olan ve içerisinde taraftar gurubumuzun 5 yöneticisinin bulunduğu araçlardan birine arka camından mermi isabet etmiştir.

Konu emniyete ve TFF yetkililerine intikal ettirilmiştir. İsabet eden merminin yorgun mermi diye tabir edilen cinsten olduğu yönünde görüş olmasına rağmen kulüp avukatımız ve yönetim kurulu üyelerimiz nezaretinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Basının ve Kamuoyununun bilgisine sunarız” denildi.

BURSA’DA BATMAN TARAFTARINA IRKÇI HAKARETLER

Bursa timsah parkta Bursaspor, Batman Petrolspor’u 1-0 mağlup etti.

Maçın oynandığı sırada yasak olmasına rağmen Batman Petrolspor taraftarının olduğu bölümün üstünde localara gelen Bursa taraftarı bozkurt işareti yaparak Batmanlı taraftarlara ırkçı hakaretler ve küfürler savurdu. Yapılan sözlü saldırıya Batmanlı taraftarlar büyük tepki gösterirken güvenlik güçlerinin seyirci kalması dikkatlerden kaçmadı.