Cevheri Güven’den Deniz Poyraz iddiası: Emri MHP verdi, Soylu’nun da haberi var!

Cevheri Güven’den Deniz Poyraz iddiası: Emri MHP verdi, Soylu’nun da haberi var!
Yayınlama: 29.01.2022

HDP İzmir İl binasına saldıran ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’e emrin MHP Genel Merkezi’nden biri tarafından verildiğini belirten gazeteci Cevheri Güven, MHP bu bilgiye sahip Süleyman Soylu’yu koruduğunu söyledi.

Son süreçte devlet bağlantılı çete lider Sedat Peker’le ilgili iddialarıyla gündeme gelen yurt dışında yaşayan gazeteci Cevheri Güven, “Sedat Peker’in Tayyip abi videosu” başlığıyla bir video daha paylaştı. Güven, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın neden Peker’le ilişki kurduğunu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun neden korunduğuna dair önemli iddialarda bulundu.

Gezi sürecinden Erdoğan tarafından Peker’e görev verildiğini savunan Güven, “Erdoğan Gezi döneminde özellikle Koç grubunun Divan oteline kafayı takmıştı. Erdoğan, tüm gezi parkındaki otellere kafayı taktı. Bunu fırsata çevirmek ve otellere çökmekti amacı. Bu otellerin sahipleri korkutularak oradan çıkarılması lazımdı. Erdoğan’ın elinde otellerin sahiplerini yıldırabilecek bir adam yoktu. Görev Sedat Peker’e veriliyor. Ama bu görev verilmeden önce Erdoğan’ın elinde Divan otelle ilgili bir koz var. Gezicilerin içerisinde istihbaratçılar da var. Bu istihbaratçılar Divan otele de gidiyorlar. Erdoğan bu görüntülerin tamamına el koyuyor. Sonrasında 2014 Mart ayında Koç grubuyla görüştü. Erdoğan bu görüntüleri Koç grubuna karşı kullandı ve onlara yüksek bir fatura kesti” dedi.

Peker otellerin yıldırılması görevini beceremediğini ileri süren Güven, “Peker aslında bunu yapmak istedi. Erdoğan’la birlikte hareket etmedi. Bu arada otel sahiplerinin yıldırılması için 650 Rus yapımı silahın da temin edildiğine dair bilgiler var” dedi.

‘ERDOĞAN PEKER’İ PROVOKASYON İÇİN ÇIKARDI’

Erdoğan’ın, istediği zaman gençliği harekete geçirecek bir güce Peker’e ihtiyaç duyduğunu bu nedenle onu cezaevinden çıkardığını öne süren Güven, şöyle devam etti: “Erdoğan Peker’i çıkartırken kafasında bir proje var ama Peker bunun farkında değil. Ama proje gelip MHP’yi vuruyor. Erdoğan’ın gençlik kolları gibi bir açığı var. Fakat partisini tüm gençliği ‘pısırık’ kendi tabiriyle. Erdoğan, MHP’nin ülkü ocakları gibi bir teşkilat kurmak istiyor, MHP’nin altını boşaltacağını düşünüyor. ‘MHP bana muhtaç kalır’ diye bir proje yürütüyor. MHP de bu işlerde kurnaz. Şenkal Atasagun bu oyunu seziyor. Erdoğan, ‘ hiçbir figür elimde yok böyle bir gençlik teşkilatı kuramam’ diyor ve anket çalışması yaptırıyor. Birinci sırada Sedat Peker ikinci sırada Alaattin Çakıcı çıkıyor ve Peker’le çalışmayı kafaya koyuyor. İçeriden çıkarında Peker’le bu konuyu konuşuyor. Peker’de videolarında söylüyor ‘o gün gerilim lazım dediler o yüzden ben de barış akademisyenlerine öyle dedim’ diyor. Sedat Peker, hemen faaliyetlerine başlıyor. Kongreler yapıyor, sokakları provoke edebilecek bir kuvvet ortaya çıkarıyor. Erdoğan’a da bir reis konsepti oturtuluyor. Erdoğan’ı reise dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

‘MHP PEKER’E SORUŞTURMA BAŞLATTI’

Peker’in cezaevinden çıkmasıyla ülkü ocaklarının tamamen erimeye başladığını dile getiren Güven, ülkü ocaklarının AKP’ye kaymaya başladığını söyledi. Güven, “Şenkal Atasagun da bunu görüyor. Bununla ilgili bazı önlemler alınıyor. Bazıları görevden alınıyor teşkilattan. Baskı kuruluyor. Ama bunların hiçbiri işe yaramıyor ve Alaattin Çakıcı’yı çıkarmaya karar veriyor. Devlet Bahçeli Çakıcı’yı ziyaret etti ve serbest bıraktırdı. Ama o günlere gelmemek için ülkü ocakları başkanı Olcay Kılavuz’a bir gövde gösterisi yaptırdılar. Ama bu da olmadı. Olcay Kılavuz’u milletvekili yapıp bitirdiler. Ama hala kuvvetli. Şiddet kullanmak istediklerinde ona başvuruyorlar” dedi. Çakıcı çıktıktan sonra yeniden Devlet Bahçeli övgüsü yaptığını söyleyen Güven, “Fakat bunların hiçbiri olmadı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu üzerinden Sedat Peker’e yönelik bir soruşturma başlatılıyor. İstanbul’da başlatılıyor ve yürüten ekip de Mehmet Ağar’ın. Peker’in de baktığı beslediği polisler var ve bu polisler gelip bilgiyi Peker’e veriyor. Peker de bunları öğrendikten sonra Süleyman Soylu’ya iletişime geçiyor. Soylu’da ona ‘hal edeceğiz’ falan diyor” diye belirtti.

‘SOYLU’NUN ELİNDE POYRAZ KATLİAMINA DAİR VERİLER VAR’

Soylu’nun da MHP tarafından Peker’e başlatılan soruşturma içinde yer aldığını vurgulayan Güven, “Soylu Peker’e ‘kaç’ diyor. MHP’nin zayıflaması Soylu’nun da zayıflaması anlamına geliyor. Soylu bu nedenle MHP’yle ilgili doneler toplamaya başlıyor” dedi. Peker’in açıklamalarının ardından Soylu’nun harcanabileceğini ama MHP’ye dair elinde bilgiler olduğundan dokunulmadığını ifade eden Güven, Soylu’nun elinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası’na saldıran ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in MHP Genel Merkezi’nden birinden talimat aldığına dair bilgilerin olduğunu kaydetti. Güven, “Polis teşkilatı, o kişinin MHP Genel Merkezi’nden doğrudan bağını ve genel merkez içerisinden birinden doğrudan talimat almasına dair veriler topluyor. Soylu bu verilerin hepsini alıp cebine koyuyor. MHP’yi kapattıracak kadar ciddi bir mesele. Soylu’nun elinde ciddi bir koz var ve bu nedenle MHP de Soylu’yu satamaz” dedi.

‘ERDOĞAN’IN İPİNİ ÇEKEMEZ HALE GELDİ’

Peker’in Türkiye’ye dönmesini engelleyecek önemli ifşaatları anlatmadığını sözlerine ekleyen Güven, şunları söyledi: “Erdoğan sonrası dönem olacak ve eninde sonunda Peker dönecek. Peker’in elbette ki hesabı olacak. Sedat Peker öyle bir yere getirdi ki Soylu artık MHP için kambur olmuştu. Ama Soylu da öyle şeyler biriktirdi ki MHP de onu yiyemez hale geldi ve Soylu pozisyonunu korudu. Peker’in ifşaatlarının bir diğer boyutu da Soylu’nun imajı kötü o yüzden bu klik Erdoğan’ın ipini çekemez hale geldi. Dolayısıyla Peker’in açıklamaları Erdoğan’a da zaman vermiş oldu.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.