Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 6 yıldır adli tutuklu olarak bulunan ve aslen Bitlisli olan Serkan Tumay, Cumartesi gecesi cezaevinde yaşamını yitirdi. Cezaevi idaresinin Pazar günü Tumay’ın annesi Hasibe Tuma’yı arayarak, “Gelin cenazenizi alın” dediği belirtildi. Bunun üzerine Tumay’ın ağabeyleri Hakan ve Gökhan Tumay, kardeşlerinin cenazesini almak için Kırıkkale’ye gidip Tumay’ın cenazesini Manisa’ya getirdi. Tumay’ın cenazesini alan aile bedeninde darp izleri olduğunu belirterek, gardiyanlar tarafından öldürüldüğünü iddia etti. 

‘DEFALARCA KEZ DARP EDİLDİĞİNE DAİR BAŞVURUDA BULUNDUK’

27 yaşaındaki Tumay’ın ağabeyi Hakan Tumay, kardeşinin 6 yıldır Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde olduğunu belirterek, “6 sene boyunca, en az 6 kere cezaevindeki darp ve işkenceden dolayı cezaevi idaresini Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk. Kardeşim ile daha önce konuştuğumuzda ‘can güvenliğim yoktur’ diyordu. En son yine Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunduk ve bize ‘ilgileneceğiz’ denildi. Kardeşim 3 kişilik bir koğuşta 2 kişi kalıyorlardı. Koğuş arkadaşı bize en son gardiyanlar ‘kardeşinizi darp ediyorlar, dövüyorlar’ dedi. Kardeşimin darptan dolayı kolu kırılıyor ve vücudunun belirli bölgelerinde çatlaklar oluşuyor. Kardeşim son telefon görüşmesinde sesi iyiydi. Bizim yaptığımız şikâyet sonucunda hastaneye götürüyorlar. Bundan sonra kardeşimin koğuş arkadaşını bize haber verdiği için ondan ayırdılar. Kardeşimi tek başına bir koğuşa koydular. Dün de cezaevi idaresi anneme haber veriyor ve ‘gelin cenazenizi alın’ diyor. Evrakta adli ölüm diyorlar. Bunu bilerek ve isteyerek yaptılar” diye ifade etti.

‘SORUMLULAR BİR AN ÖNCE BULUNSUN’

“Kardeşim öldüğünde cezaevi idaresi anında haber vermesi gerekirken bir gün sonra haber veriyor” diyen ağabeyi Tumay, “Bu tamamen mahkûma uygulanan tecrittir. Kardeşim işkenceden dolayı vefat etti. Eğer hukuk devletinde yaşıyorsak bunun bir an ön hasıraltı edilmeden adli mercilere yansıması gerekir. Sorumlular kimse biran önce bulunması gerekir” dedi.

‘ANNE BENİ KURTAR’

Tumay’ın annesi Hasibe Tumay ise, en son oğlunun kendisine “Anne beni kurtar” dediğini belirterek, şunları söyledi: “Oğlum bana ‘anne gardiyanlar bana saldırıyor ve dövüyorlar. Beni öldürecekler. Kaç kere bana sopayla saldırdılar’ dedi. Çocuğumun kolu kırık, kafası şiş ve oğlum nasıl cezaevinde kendi başına ölsün? Ne oğlumu cezaevinde görebildim ne de cenazesini gördüm. Üzülüyorum elimden bir şey gelmiyor.”

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Tumay’ın ağabeyi Gökhan Tumay ise, Manisa Savcılığı’na giderek cezaevi idaresi hakkında şikâyetçi olmak istediğini belirtti. Tumay, Savcılığın kendisine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kırıkkale Cezaevi idaresi hakkında soruşturma açtığı bilgisini paylaştığını aktardı.

Tumay’ın cenazesi Manisa Merkez Şehzadeler ilçesinde bulunan Kırtık Mezarlığı’nda defnedildi.  (MEZOPOTAMYA AJANSI)