Adalet Nöbeti’nin 75’inci gününde olan aileleri ziyaret eden Serhat Göç Araştırmalar Derneği Eş Başkanı Azad Kalkan, cezaevindeki ihlallerin son bulması için dayanışma çağrısı yaptı.

Hasta ve infazları yakılan tutuklu ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 75’inci gününde devam ediyor.

Eylemi, Bandırma T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Malik Demirağaç’ın annesi Emine Demirağaç, Kayseri Bünyan 2 No’lu Tipi Cezaevindeki hasta tutuklu Ebedin Abi’nin eşi Zübeyde Abi, Van F Tipi Cezaevi’nde hasta tutuklu İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan ve aynı cezaevinde tutuklu bulunan Botan Timur’un babası Kazım Timur sürdürdü. Nöbeti, Serhat Göç Araştırma Derneği üyeleri ziyaret etti.

‘CEZAEVİNDE AĞIR BEDEL ÖDENİYOR’

Ziyarette konuşan Serhat Göç Araştırma Derneği Eşbaşkanı Azad Kalkan, Türkiye’de her alanda yaşanan hak ihlallerinin en çok cezaevlerinde yaşandığını belirterek,”Türkiye’de her alanda insanlara yaşatılan zulmü biliyoruz. Bunun en ağır bedelini de cezaevlerindeki tutsaklar yaşıyor” dedi. Cezaevlerindeki hasta tutuklularının “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmediğinin altını çizen Kalkan, “Adalet sistemindeki boşluğundan yararlanan hükümet, özellikle Kürt siyasi tutsakları ölüme mahkum etmektedir. Bizler, dernek olarak her zaman annelerimizin başlattığı eyleminin yanındayız” diye konuştu.

Kalkan, demokratik kitle örgütlerine “Cezaevlerinde yaşanan bu insanlık trajedisinin son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerekir” diye seslendi.