CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyım atandı

CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyım atandı
Yayınlama: 18.07.2022

Görevden alınan CHP Diyarbakır ilçe başkanlarının mahkemeye başvurmaları üzerine CHP Diyarbakır il başkanlığına kayyım atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel merkezi tarafından görevden alınan Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer ve CHP il başkanlığı tarafından görevden alınan ilçe başkanlarının şikayeti üzerine açılan dava Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Tarafların avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyım atamasına karar verdi. Kararda, CHP il yönetimine kayyım olarak atanan Canan Tanış, Behçet Gezer, Muzaffer Değer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu’na en kısa yasal sürede genel kurul çağrısı yapma yetkisi verildi.

CHP İL BAŞKANI ÖZER: İSTİNAF YOLU AÇIK

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve kayyım atandığını doğruladı. Dava sürecinin görevden alınan ilçe başkanlarının olağan üstü kongreye götürmek için imza toplamasının ardından başladığını ifade eden Özel, CHP Genel Merkezinin kongre kararı almaması üzerine imza toplayanların mahkemeye başvurduğunu söyledi. Bu başvuru üzerine mahkemenin böyle bir karar verdiğini ifade eden Özel, verilen karara İstinaf yolunun açık olduğunu, yargı sürecinin sonuçlanmadığını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.