CHP’li başkanla görüşmek isteyen kadına şiddet

CHP’li başkanla görüşmek isteyen kadına şiddet
Yayınlama: 14.12.2022

Sokak hayvanları ve barınaklarda yaşanana sorunlara ilişkin CHP’li Çiğli Belediyesi Başkanı Selim Utku Gümrükçü ile görüşmek isteyen Seher Kul adlı kadın şiddete maruz kaldı.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve barınaklarda yaşananlara ilişkin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü ile görüşmek isteyen hayvansever Seher Kul adlı kadın, belediye başkanının korumaları ve belediye çalışanları tarafından şiddete maruz kaldı. Dün akşam saatlerinde Çiğli’de Gümrükçü ile görüşmek isteyen Kul, Gümrükçü’nün korumalarınca engellenerek darp edildi.

Yaşananlara ilişkin konuşan Kul, şunları söyledi: “Utlu Gümrükçü’nün bir toplantısına katılarak hayvan barınaklarında yaşanan sorunlara ilişkin görüşmek istedim. Ancak kalkıp gitti. Arkasından koşarak ‘Hayvanlara ötenazi uygulanıyor sesimizi duymanız gerekiyor. Toplatılan hayvanların akıbeti belli değil’ dedim. Ancak bana ‘provokatörlük yapıyorsunuz sizinle konuşacak hiç bir şeyim yok’ dedi. Ve oradan gitti. Ben peşinden koştum arabasının yanına geçtim. ‘Başkanım lütfen dinleyin. Hayvanların sesini duyurmak zorundayız. Belki de yaşananlardan haberiniz yoktur’ dedim. Ama hemen arabasına bindi ve şoförüne ‘sür sür’ dedi. Arabasının önünde olmama rağmen arabayı üstüme sürdüler. Akabinde çalışanlar ve koruma görevlileri beni yaka paça arabanın önünden almaya çalıştılar ve darp edildim.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

“Kadınlara bu şekilde yaklaşan bir belediye başkanının hayvanlara nasıl yardımı olur?” diyen Kul, “Biz nasıl yardım isteyebiliriz. Yaşadığım darp olayına ilişkin darp raporu aldım ve suç duyurusunda bulunacağım” dedi.