Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu
Yayınlama: 01.07.2021

‘Çiftlik Bank’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Aydın, Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim oldu.

Dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aranan “Tosuncuk” lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye’ye döneceğini açıkladıktan sonra Brezilya Sao Paulo’da teslim oldu. 132 bin kişiyi yaklaşık 450 milyon lira dolandıran ve “Tosuncuk” lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye’ye döneceğini söyledi. Sözcü gazetesine konuşan ve kırımızı bültenle aranan Aydın, kimseyi dolandırmak ve zarara uğratmak gibi bir amacının olmadığını iddia etti.  

‘TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM’ 

Aydın şunları söyledi, “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur” dedi.  Aydın’ın daha sonra Brezilya Sao Paulo’da teslim olduğu belirtildi.

YÖNELTİLEN SUÇLAR 

Mehmet Aydın, Interpol tarafından, “ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali” suçlarından kırmızı bültenle aranıyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.