Cizre Newrozu’na katılım çağrısı

PAYLAŞ - BEĞEN

ŞIRNAK – Cizre’de 21 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz’un hazırlıklarında sona gelindi. Newroz Tertip Komitesi, tüm Botan halkını Newroz ateşinin etrafında buluşmaya çağırdı. 

Cizre Newroz Tertip Komitesi, bu yıl  “Her der Newroz, her dem azadî” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla 21 Mart’ta gerçekleştirilecek Newroz’a dair basın toplantısı düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizîr İlçe Örgütü binasında yapılan toplantıya, HDP’nin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) ile Birca Belek Dil ve Kültür Derneği yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, Newroz’un önemine değinerek, Elkê (Beytüşşebap), Silopiya (Silopi), Qilaban (Uludere), Basa (Güçlükonak) ve Hezex (İdil) başta olmak üzere Şırnak’ın tüm ilçe ve belde halkını Newroz alanına çağırdı. Nart, “2023 Newrozu’nun, özgürlük ve barış Newrozu olmasını diliyoruz” dedi. 

Newroz Alanı’nda saat 11.00’de başlayacak olan Cizre Newrozu’nda HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ve Şırnak Milletvekili Nuran İmir konuşmacı olarak katılacak. Konuşmaların ardından sanatçı Xece, Mehmet Atlı ile Kolektîfa Awazen Azad sahne alacak.