Cizreliler: Barzani’ye güvenimiz kalmadı

Cizreliler: Barzani’ye güvenimiz kalmadı
Yayınlama: 24.04.2022

ŞIRNAK – Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi’nde başlattığı operasyonlara tepki gösteren Cizreliler, “Barzani’ye güvenimiz ve inancımız kalmadı. Operasyonlar derhal durdurulsun” dedi.

Türkiye’nin KDP özel güçlerinin ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine başlattığı saldırılar 8’inci gününde sürüyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan yurttaşlar, operasyonlara tepki göstererek, KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’nin ihanetine tepki gösterdi.

‘BARZANİ’YE GÜVENİMİZ KALMADI’

Yurttaşlardan Mehmet Şirin Beğeda (45), operasyonun Kürt kazanımlarına zarar vereceğini ifade ederek, “Yıllardır Kürt halkına karşı operasyonlar yürütülüyor. Ama her seferinde gerçekleştirilen bu operasyonlardan bir sonuç çıkmıyor. 45 yaşındayım ve kendimi bildim bileli çatışmalar devam ediyor. Onların hedeflediği şey sonuç almıyor. Savaş yerine barışa el uzatsınlar. Eğer bizler birlik olursak kazanırız. Bizler kimsenin varlığına karşı değiliz. Eskiden Mesut Barzani’ye güveniyorduk. Hatta bunun için oğluma Barzani ismini koydum. Ama ne yazık ki siz şimdi gidip 10 yaşında ki çocuğa da sorun o da Barzani Kürt değildir diyecektir. Kürtlerin artık Barzani’ye inancı ve güveni kalmadı. Bizler Kürt halkına sesleniyoruz; birlik olalım ve operasyonlara karşı duralım. Artık kan dökülmesin” dedi.

Abdullah Selçuk (60), KDP’nin işbirliğine tepki göstererek, “Kardeşin kardeşi vurmasını istemiyoruz. Bu Ramazan ayında insanlar ölmesin. Bizler de herkes gibi huzurlu yaşamak istiyoruz. Bu operasyonlar dursun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BARZANİ İHANETÇİ OLMUŞ’

Yurttaşlardan Hediye Temiz (50), Barzani’nin kendi halkına sırtını döndüğünü belirterek, “Kardeş kardeşi vuruyor. Eğer ihanet etmeseydiler, bugün bu durumda olmazdık. Barzani ihanetçi olmuş. Bütün toprakları herkese açtı. Kendini kurtardı, Kürt halkına da ihanet etti. Gerçek bir Kürt ‘Barzani ihanetçi’dir der. Bu kanı durdurun” diye belirtti.

‘KARŞI DURMALIYIZ’

Hasan Bilen (66) isimli yurttaş da ulusal birliğinin önemine dikkati çekerek, “Kürtler artık birlik olsun. Bizler savaşın ve ölümlerin taraftarları değiliz. Bizler bu operasyonların karşısında duruyoruz. O Kürt o da Kürt neden birbirlerini vuruyorlar? Hepimiz aynı dili konuşuyoruz” diye konuştu.

‘NİYE HER SEFERİNDE İHANET EDİYORUZ?’

Kadınlardan Hediye Belge (50), ihanetin Kürtlere verdiği zarara dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bizler ihanet istemiyoruz. Bizler daha nereye kadar köle olarak yaşayacağız? Bu operasyonlar dursun. Hepimiz aynı sofrada yemek yiyoruz, aynı köyde birlikte yaşıyoruz. Neden her seferinde ihanet ediyoruz?”

‘BARZANİ TÜRKİYE’NİN DOSTU’

İsminin yazılmasını istemeyen bir yurttaş da bugün kardeşi kardeşe vurdurtanların tarih önünde hesap vereceğini vurgulayarak, şunları ifade etti: “Barzani, halkına bunu yapmamalı. Bunu yapmak onun hakkı ve haddi değildir. Bizlerin tek ihtiyacı birliktir. Barzani ailesi Türkiye’nin dostu olmuş. Artık bu ortaklığa son vermelidir. Artık kendi halkıyla barışmalı ve halkının yanında durmalıdır” dedi.

‘ANNELER SESSİZ KALMAMALI’

İsminin yazılmasını istemeyen bir diğer yurttaş da operasyonlara karşı herkesin ses çıkartması gerektiğine dile getirerek, “Bu ateşi söndürün. Bizler yıllardır savaş görüyoruz. Allah hakkımızı onların yanında bırakmasın. Kürt neredeyse orada tank, top onun başında. Kürtlerin yarısı cezaevinde. Kürtlere hakaret ediliyor. Bu zulme karşı anneler ayakta olmalı ve buna sessiz kalmamalıdır” şeklinde konuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.