Çoban Sertip Şen’i öldüren uzman çavuş ilk duruşmaya katılmadı

Çoban Sertip Şen’i öldüren uzman çavuş ilk duruşmaya katılmadı
Yayınlama: 21.01.2022

Yüksekova’da çoban Sertip Şen’i öldüren Uzman Çavuş M.T, bin gün sonra başlayan yargılamanın ilk duruşmasına katılmadı. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Wargenima köyünde 2 Mayıs 2019’da koyunlarını otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateşle yaralanan 46 yaşındaki Sertip Şen kaldırıldığı hastanede 3 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Yüksekova 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi askeri bölgeden açılan ateş sonucu hayatını kaybeden çoban Sertip Şen’in ölümüne ilişkin Uzman Çavuş M.T. hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla açılan dava dosyasında “görevsizlik” kararı vererek olayda kasıt olabileceğine dikkati çekerek, dosyayı Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

996 GÜN SONRA İLK DURUŞMA

Çoban Şen’in katledilmesinden 996 gün sonra ilk duruşma Yüksekova Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Şen’in avukatı Ramazan Kurt, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi üyeleri, Hakkari Barosuna üye avukatlar katıldı.

TALEP REDDELDİ

Çoban Şen’in aile avukatı Ramazan Kurt, dosyada sonradan ortaya çıkan delilere göre Uzman Çavuş M.T.’ın tutuklanmasının talep etti. Mahkeme heyeti, talebe gerekçe sunmadan reddetti.

‘BİLİNÇİ VE HEDEF GÖSTERİLEREK KATLEDİLDİ’

Aile avukatı Kurt, Çoban Şen’i katleden Uzman Çavuş M.T’ın olayın olduğu gün bölgede bir patlamanın yaşandığını ve güvenlik gerekçesiyle ateş ettiğini söylediğini dile getirerek, yaptıkları araştırmalar sonucunda olay gününde patlama olmadığını ortaya çıkardıklarını belirtti. Sertip Şen’in çıplak arazide katledilirken gözle görülür bir alanda olduğunu belirten Kurt, “ Müvvekilim ve katledilen Çoban Şen, uzman çavuş M.T. tarafından bilinçli bir şekilde hedef gösterilerek katledilmiştir. Uzman Çavuş M.T. da Kürde sıkılan kurşunun bir cezasının olmayacağını kendisi gibi çocuk, yaşlı ve kadın katleden meslektaşlarından biliyordur” diyerek tepki sanıkların tutuklanmamasına tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti sanık ve tanıkların hazır edilmediğinden dolayı duruşmayı 18 Şubat’a erteledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.