ŞIRNAK– Uludere’de S.A. isimli 15 yaşındaki çocuğa tecavüz eden iki korucudan biri olan Cengiz Aydemir’in, AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit (Dêrahînê) beldesinde üvey anneyle yaşayan 15 yaşındaki S.A.’nın uzun süredir fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı. S.A.’ya tecavüz edenlerden Cengiz Aydemir’in, Semyan Yıldız’ın korucu oldukları öğrenildi. Cengiz Aydemir’in aynı zamanda AKP’li Uzungeçit Belediyesi Başkanı Cemil Yıldız’ın yakın koruması olduğu ortaya çıktı. Tecavüz S.A.’nın ekim ayında gebe kalması üzerine adli mercilere yansıdı.

TECAVÜZCÜ KORUCULAR!

Üvey annesi tarafından fuhuşa zorlandığı anlatan S.A., karakolda verdiği ifadede, “Ben yaklaşık 7-8 senedir üvey annem olan B.A. ve babam A.A. ile birlikte (…) yaşıyorum. Üvey annem B.A. köyden tanıdığı kişilere para karşılığında benimle cinsel ilişkiye girmelerini sağlıyordu ve ayrıca şiddet uyguluyordu. Dışarıya çıkmama izin vermiyordu. Tava ile başıma vurarak şiddet uyguluyordu. Cengiz Aydemir, Ekim’in sonlarına doğru Semyan Yıldız ile birlikte bizim eve gelerek misafir odasında oturuyorlardı. Üvey anneme niçin geldiklerini sorduğumda bana, ’kes sesini’ dedi ve daha sonra, ‘İçeriye gir senle konuşacağım’ dedi. Ben mutfağa girdiğimde başımı mutfak tezgâhına vurdu ve daha sonra kolumdan tutup odaya fırlattı ve kapıyı kapattı. Bu esnada Cengiz Aydemir (…) benimle cinsel ilişkiye girdi. Cengiz Aydemir’in ve Semyan Yıldız isimli şahısları tanırım aynı köyde otururuz. Cengiz Aydemir güvenlik korucusu Semyan Yıldız’ın korucu olup olmadığını bilmiyorum. Ancak silahı vardır. Cengiz Aydemir benimle cinsel ilişkiye girdikten 4 gün sonra Semyan Yıldız da benim üvey anneme para verip benimle ilişkiye girmiştir. Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız sürekli olarak benimle cinsel ilişkiye girmiştir. Bu olaya tanıklık eden hiç kimse yoktur. Kardeşlerim okula gittiği için bu olayları görmemiştir babam memur olduğu için bu olaylara şahit olmamıştır. Diğer kardeşlerimde küçük olduğu için olayın farkında değiller” dedi.

KAÇMASIN DİYE BAŞINA DEMİR İLE VURULDU

Cengiz Yıldız ve Semyan Aydemir adlı korucuların son olarak 27 Kasım’da eve gidip S.A. ile cinsel ilişkiye girmek için üvey annesine 500 TL para verdiği bunun üzerine S.A.’nın evden kaçmaya çalıştığı öğrenildi. S.A.’nın evden kaçmaya çalıştığı sırada üvey annesi tarafından başına demirle vurularak durdurulmaya çalışıldığı öğrenildi. Aldığı demir darbesinden sonra yurttaşlar tarafından sağlık ocağına ulaştırılan S.A., durumun ciddi olması nedeniyle önce Uludere Devlet Hastanesine daha sonra ise Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavisinin ardından Silopi ilçesinde bulunan yakınlarının yanına giden S.A., ilk olarak üvey annesinin kendisini darp etmesi nedeniyle şikayette bulundu. Bir süre sonra gebe olduğunu öğrenen S.A., üvey annesi B.A. ile Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız hakkında 14 Mart’ta şikayette bulundu.

ÜVEY ANNE VE İKİ KORUCU TUTUKLANDI

S.A.’nın şikâyette bulunması üzerine üvey annesi B.A. İle birlikte Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız gözaltına alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen B.A, Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız, Sulh Ceza Hâkimliği tarafından serbest bırakıldı. Yapılan itirazların ardından üvey anne B.A. fuhuş yaptırma gerekçesiyle, Cengiz Aydemir ve Semyan Yıldız ise “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Savcılık, dosyaya kısıtlılık kararı getirdi.