Çocuklara tecavüz eden kuran kursu müdürüne 119 yıl 6 ay hapis

Çocuklara tecavüz eden kuran kursu müdürüne 119 yıl 6 ay hapis
Yayınlama: 31.05.2022

ERZURUM – Kuran kursunda çocuklara işkence ve tecavüz eden kurs müdürü Hakan Aslankafa’ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Erzurum’da Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu müdürü Hakan Aslankafa hakkında, “Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı”, “On iki yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı”, “Hakaret”, “Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak”, “Çocuğun cinsel istismarı”, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından yargılandığı davanın duruşması görüldü. 

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Önce Çocuklar ve Kadın Derneği ile bölge barolarının kadın komisyonu üyeleri katılırken, sanık ise Ses ve Görüntü Bilişimi Sistemi ile (SEGBİS) duruşmaya katıldı. 

AİLELER KRİZ GEÇİRDİ

Mahkeme heyeti kapalı duruşma yapma kararı alarak, aileler ve avukatlar dışında herkesi salondan çıkardı. Emniyet ifadesinde çocuklara 3 kez istismarda bulunduğunu söyleyen Hakan Aslankafa ifadesini değiştirerek çocuklara bir kez istismarda bulunduğunu iddia etti. Sanığın ifade vermeye başladığı sırada mağdur çocukların ailelerinden bazıları fenalaştı. Bunun üzerine, avukatların talebi ile duruşma salonuna gelen sağlık ekipleri fenalaşanları salonun dışına çıkararak müdahalede bulundu.

İFADE KAYITLARI İZLENDİ 

Sanık ifadelerinin ardından müdahil avukatların mağdur çocukların bir kez daha dinlenmemeleri ve tekrar aynı travmayı yaşamamaları için öncesinde mahkemeye yapılan talep kabul edildi. Daha önce ifadeleri alınan çocukların, “Çocuğun üstün yararı gereğince” önceden pedagog eşliğinde alınan beyanlar, kamera kayıtlarından izlendi. Bu karar, istismar dosyaları açısından ilk kez yapılırken, diğer dosyalar için emsal teşkil ediyor. 

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey  Erden, sanığın cinsel istismarda bulunduğu çocukları, ailelerine durumu anlatırlarsa öldüreceğini söyleyerek tehdit ettiğini aktardı. Avukat Erden, sanığın kendisine karşı gelen çocuklara ise işkence uyguladığını söyleyerek sanığın, “Çocuklara porno izlettim, dövdüm, zorla tecavüz ettim, ailelerini öldürmekle tehdit ettim” ifadelerini kullandığını aktardı. 

‘DİYANET DE SUÇLU’

Avukat Erden, Diyanet’in, davaya müdahil olma talebini ise, “Sanık bunları yaparken tek suçlu değil, aylarca ‘neden bu kameralar kapalı’ demeyen Diyanet de suçludur. Diyanet, karşı tarafımızdır” diyerek taleplerinin ret edilmesini istendi. 

Mahkeme, Diyanet ve diğer kurumların müdahillik taleplerini ret etti. 

119 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

İfadelerin ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Hakan Aslankafa’ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.