CORONA VİRÜSÜ ÖNCESİ VE SONRASI DÜNYA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

CORONA VİRÜSÜ ÖNCESİ VE SONRASI DÜNYA ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!
Yayınlama: 13.04.2020

Tüm bilim adamlarının ve siyasetçilerin söylediği söz (Corona) virüsten sonrası dünya eskisi gibi olmayacak bir değişime gebe olacak diyorlar.

Evet dünya eskisi gibi olmayacak ama nasıl bir geleceği kestirmek için söyleneceklerin çok  erken olduğu kanısındayım. Ama olacaklarada gebe bir hale gelmiştir.

Evet dünya (Corona virüsü) ile var olma yok olma sürecini yaşıyor! Küresel kapitalizm ve emperyalizm (ÇİN) de virüsün çıkmasına sevinirken hatta dünyaya (ÇİN) virüsü diye lanse edilirken! ÇİN halkı adına ağıza alınamayacak sözler dünyaya yayıldı!

Bir anda (CORONA) virüsü tüm Avrupayı sararken bunu ciddiye almayan  İngiltere Başbakanı dünya ile alay edercesine ”ölen ölür kalan sağlar bizim olur” derken (Corona) virüsüne yakalanan lider olarak Corona karantisanında nasibini almış oldu. Aynı şekilde İngiltere Prensi ve yaşlı Kraliçesi Corona virüsü ile başbaşa mücadele eder oldular.

ABD emperyalizmin dengesiz Başkanı Trump dünyaya  ve ÇİN Virüsü bulaştı  diye alay ederken! ABD Corona virüsü ile dünya birincisi olarak hergün 2000 üstünde Corona virüsünden insan kayıp etmeye başlayarak, dünyada en çok ölümlerle lider ülke oldu.

Demekki neymiş ”küresel kapitalizm ve emperyalizm” insan sağlığı ve yaşamı için hiç bir önlem almazken! Her zaman kendi çıkarları için çarkı döndürmeye çalışırken, baskı ve faşist diktörlüklerle ülkeleri yöneltmeye çalışmaktalar.

ABD’nin arka bahçesi  olarak gördüğü küresel kapitalizmin ambargosu altında ki,(CÜBA) Fidel Castro ve Che’nin kurduğu sosyalizm 60 yıldır yaşamından hiç bir şey kayıp etmeyerek insan için sosyalizmi yaşatarak insana hizmet olarak yetiştirdiği sosyalist -devrimci doktorlarla ve ilaçları ile Corona virüsüne karşı mücadele ederken.

İnsanlar ölmesin yaşasın diye Küresel kapitalizme düşmanlık duymadan insanlara çare ve derman olarak yardıma koşmaları  dünya insanlarının sevgisini kazanmışlardır.

Başta İtalya ve başka kapitalist ülkelere doktor ve ilaç yardımları götürmesi dünyanın rengini ve düşüncesini değiştirmeye küçük sosyalist CÜBA olarak aday olmuştur.

”Emek, her şeyden önce,insanla doğa arasında bir süreçtir. Bu süreç sırasında insan,kendisiyle doğa arasında ki nesne değşimine çalışılması ile aracılık eder. onu düzenler ve destekler. İnsan, kendisi de bir doğal güç olarak, doğadaki maddeleri, kendi yaşamına yararlı yer almıştır. O, doğadaki maddeleri, kendi yaşamına yararlı biçimde özümlemek (kendine mal etmek)için, organizmindeki doğal güçleri harekete geçirir.” K.Marks.

Bugün açık seçik görülüyorki küresel kapitalizm ve emperyalist sistem doğayı tahrip etmiş ve hoyratça kullanmış bulunmakta ve ekolojik dengeyi altüst etmiş durumdadır.

Buzullar erimiş, nükler silahlar,termik santraller,savaşlarda füze denemeleri yeni silahların satılması için az doğa ve insan katliamları yaşanmaktadır. Lokal savaşlar baş aktörü ABD ve AB kapitalist emeperyalist ülkeleri değilmi? Doğada doğal olarak kendini korumaya çalışacaktır.

Tıp bilim adamlarının dediği gibi virüsler biyolojik olarak dünyada herzaman var olmuştur ve Corona virüsinden sonrada başka virüslerin ortaya çıkması herzaman olacaktır.

Dünyada bu yaşanan Corona virüsünden sonra elbette dünya eskisi gibi olmayacaktır. Mutlaka yeni bir değişikliğe gidecektir.

Küresel kapitalizm Corona virüsü ile bir ekonomik ve siyasi kriz içerisideler bunu aşmak için kapitalist ülkeler birbirine karşı ekonomik ve siyasi olarak mücadeleyi yükselteceklerdir. Ancak bu bir dünya savaşına dönüşecek tezler anlamında olamaz ve olmazda!

Emekçi sınıflar bu Corona krizinden güçlenirmi?Elebette diyalektik olarak güçlenmeye çalışacak, ancak uluslararası emekçi sınıfların örgütsüz ve komünist enternasyonalizm eksikliği nedeni ile bir süre daha bu krizle emekçi sınıflar mücadeleyi yükselterek dünyada yeni bir süreci başlatacağınden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

”Biz, taktiği yıldızlara bakarak uydurmuyoruz,değişen dünya koşullara dayanarak hazırlıyoruz.” F.Engles.

”Sayıca kalabalık olan bütün işci sınıfı nutuklarla harekete geçirilemez. Ne var ki, koşullar olgunlaşmışsa lavların ateş seli halinde akmaya başlaması için hafif bir sarsıntı yeterlidir.” F.Engles

Yeni bir dünyayı kurmak için kapitalizme ve emperyalizme karşı neden bir emekçi sınıflar iktidara alternatif olmasın?Neden sosyalist bir dünyaya yol açmasın?

13.04.2020

Mehmet Özcan

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.