Kontrol noktasında darp edilen HDP Güçlükonak İlçe Eşbaşkanı Ahmet Aktuğ, kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Şırnak’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Güçlükonak İlçe Eşbaşkanı Ahmet Aktuğ ve parti yöneticileri, 30 Mayıs’ta köy ziyaretlerinin ardından döndükleri ilçe girişinde bulunan Kurtik tepesindeki polis kontrol noktasında durduruldu. Kimlik kontrolü yapan polis, HDP İlçe Eşbaşkanı Ahmet Altuğ’a, “Etrafa bakma” diyerek bağırdı. Duruma tepki gösteren Aktuğ, 3 polis tarafından araçtan indirilerek darp edildi. Darp edilen Aktuğ, aynı zamanda küfür ve hakaretlere maruz kaldı. Ardından eve giden Aktuğ, gece geç saatlerde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından aranarak, ifadeye çağrıldı. Geç olduğu için ifadeye gitmeyen Aktuğ, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polislerin şikayeti üzerine Aktuğ hakkında “polise mukavemetten” soruşturma açıldı.

DARP, HAKARET, KÜFÜR 

Aktuğ, kontrol noktasında maruz kaldığı şiddeti şöyle anlattı: “İlçeye yakın bir köyde yaşanan sorunu çözmek için ziyarette bulunduk. Saat 18.00’de köyden çıktıktan sonra polis arama noktasında durdurulduk. Kontrol noktasında kimliklerimiz alındı. Araçta oturuyordum. Etrafa bakarken polis ’Etrafa bakma’ diyerek bağırdı. Bende ona, ‘Ben kimlik kontrol bitti mi diye bakıyorum’ dedim. Daha sonra bana, ‘Sen bizim tarafımıza bakamazsın’ dedi. Daha sonra küfür ve hakaretlerde bulundu. Tepki gösterince gelip beni araçtan indirdiler. Yüzümü arabaya çevirerek, arkadan ellerimi tuttular. Üstümü aradılar ve darp ettiler. Dirseğini boynumun üstüne bıraktı. Hem fiili hem de sözlü hakaret ettiler. Bu kez aracı didik didik aradılar. Bende onları darp ederken görüntü çekmiştim, telefonumu zorla alarak, çektiğim darp görüntülerini sildiler.” 

İFADEYE ÇAĞRILDI

Yaşadığı bu durumun ülkedeki hukuksuzluk halinin bir parçası olduğunu dile getiren Aktuğ,“Bu Türkiye hukukunun gerçeğidir. Devlet toplumsal hukuk olmaktan çıktı. Bu onun göstergesidir. Bu cesareti, hukuksuzluktan alıyorlar” dedi.