Davutoğlu’ndan ‘Suriye giden silahlar’ açıklaması

Davutoğlu’ndan ‘Suriye giden silahlar’ açıklaması
Yayınlama: 01.06.2021

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Suriye’de cihatçı örgüt El Nusra’ya kendisi üzerinden silah gönderildiğine yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sedat Peker’in bahsettiği iddialar kesinlikle benim dönemimle alakalı değildir” dedi.

AKP hükümetlerinde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevlerini yürüten Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fatih Altaylı’nın Habertürk’te yayınlanan programında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in, SADAT’ın kendisi üzerinden cihatçı örgüt El Nusra’ya silah temininde bulunduğu yönündeki iddialara ilişkin konuştu.

”MİT TIR’ları olayı olduğunda ben Başbakan değildim, Dışişleri Bakanıydım” diyen Davutoğlu, “Sedat Peker’in bu iddialarının MİT TIR’ları ile hiçbir ilgisi yoktur” açıklamasında bulundu.

DAVUTOĞLU: BENİM DÖNEMİMLE ALAKALI DEĞİL

Peker’in bahsettiği sürecin kendisinin başbakanlığından sonra olduğunu belirten Davutoğlu, “Bahsedilen isimlerin hiçbirinin benimle teması söz konusu değildir. Peker, benim dönemimde cezaevindeydi. Benim dönemimde asla bir silah transferi olmamıştır. Ne Başbakan iken, ne de Bakan iken kimseye talimatım olmadı. Sedat Peker’in bahsettiği iddialar kesinlikle benim dönemimle alakalı değildir” dedi.

Davutoğlu, Zor durumda olan Türkmenlere o dönemde yardımlar yapıldı. Kimse de bu olayları bir terör olayı olarak göremez. O dönem Erdoğan Başbakandı. O hükümetin Dışişleri Bakanı olarak söylüyorum, o yardımların terörle ilgisi yoktur” savunmasında da bulundu.

PEKER: SADAT ORGANİZE ETTİ

Davutoğlu’nun bu açıklamasının ardından Sedat Peker de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, silah temininin SADAT üzerinden gerçekleştirildiğini yineledi.

Peker, “Sayın Davutoğlu’nun söylediği çok doğru. Videoda da söylediğim gibi, benim üzerimden giden silahlar SADAT tarafından organize edildi. Genelkurmayın ve MİT’in bu organizasyonda bir dahilliği yoktur” diye yazdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.