Demokratik Bölgeler Partisi Eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında 18 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna hakkında “Terör örgütü üyesi olmak” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlamasıyla 9 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hakkında daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Ayna hakkında 2 ayrı suçlamayla hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Ayna’nın eş genel başkan sıfatıyla katıldığı eylem ve etkinlikler “silahlı terör örgütü faaliyeti” olarak değerlendirildi.

İddianamede, Ayna’nın partisinin düzenlediği yürüyüşe katılması şu ifadelerle değerlendirildi: “PKK/KCK’nın çağrıları üzerine Ayna, Nusaybin’deki güvenlik operasyonlarının engellenmesi ve teröristlere destek olma amacıyla yürüyüş gerçekleştirmiştir. Yürüyüşün kanuna uygun yapılmadığı hususunda uyarılara rağmen şüphelinin eylemine devam ettiği anlaşılmıştır.”

İddianamede ayrıca, Ayna hakkında aynı suçlamalarla devam eden davalarının olduğuna işaret edilerek hazırlanan iddianamenin diğer dava dosyalarıyla birleştirilmesi talep edildi.

9 İLE 18 YIL ARASI HAPİS İSTENDİ

Birleştirilmesi talebiyle hazırlanan iddianamede ise Ayna’nın sanığın “Terör örgütüne üye olmak” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” iddialarından 9 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.