Saliha Aydeniz’in “dokunulmazlığının kaldırılması” yönünde rapor verilmesi kararına tepki gösteren kadınlar, “Kürt Kadınları faşizmin karanlığını yıkacak esas dinamik olmaya daha büyük kararlılıkla devam edecekler” dedi. 

Batman’da  Özgür Kadın Haraketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Meclis Hazırlık Komisyonu’nun aldığı kararı protesto etmek amacıyla HDP Batman İl Örgütü Binası önünde buluştu.  “Saliha Aydeniz kadınların iradesi, halkın vekildir. Bu faşizmi kadınlar yıkacak” pankartının açıldığı açıklamada DBP PM Üyesi Nurten Üzümcü hazırlanan metni okudu.

AKP-MHP tekçi rejiminin Türkiye halklarına reva gördüğü tecrit yoksulluk açlık ve savaş gerçekliğinin en acı tablolarıyla karşı karşıya olduğu günlerden geçtiklerini kaydeden Üzümcü, “Böylesi zamanlarda ülkenin kurtuluş umudu olan demokratik muhalefet güçlerine karşı iktidarların baskı politikası akıl almaz yöntemleri devreye koymaktadır. Demokratik muhalefetin en dinamik aktörü olan Kürt halkı ve özellikle Kürt kadınlarına karşı iktidarın takındığı tutumu inkar etme, baskılama ve mümkünse  yok etme politikası temelinde nasıl uyguladığını yakıcı biçimde görmekteyiz. Bunu karşısında yılmayan geri adım atmayan Kadın gücü karşısında iktidarın girdiği aciz tutum ise gözler önündedir” dedi.   

“Büyük kaybedecekler”

Kadınları susturup sindireceğini zannedenler büyük kaybedeceklerin dile getiren Üzümcü, Kürt Kadınları faşizmin karanlığını yıkacak esas dinamik olmaya daha büyük kararlılıkla devam edecekler.  Bugün Eş Genel Başkanımız Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığını kaldıran ve bu girişime ses çıkarmayan tüm güçler bilsinler ki bu karanlık herkesi yutacak ve kazanan mutlaka halkıyla birlikte yürüyen demokrasi mücadelesi verenler olacaktır. Bizler buradan Eş Genel Başkanımıza ve tüm seçilmişlerimize dönük geliştirilen saldırı konseptini bir kez daha kınıyor ve tüm demokratik kamuoyuna itirazını yükseltme ve faşizmle daha kararlı mücadele etme çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Ve diyoruz ki Saliha Aydeniz irademizdir” ifadelerini kullandı.

“Aydeniz  milyonların iradesidir

Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekilli Ayşe Acar Başaran, demokratik siyaset yürüten milletvekillerinin yargı sopası ile milletvekillerinin düşürülüp tutuklandığını belirterek, “İktidarın, Erdoğan’ın talimatıyla Eşgenel Başkanımız Saliha Aydeniz’in milletvekilliğinin düşürülmesi için harekete geçtiler. Buradaki mesele polise atılan tokat değil. Polise tokat atan, tesbih gibi dizen AKP ve MHP’lilere dokunulmuyor. Ancak Aydeniz’in vekiliği talimat ile düşürülmeye çalışılıyor. 90’larda DEP Milletvekillerine yaşatılanların benzer bir konsepti tekrar yaşanıyor. Halkın vekiline polisler tarafından yüzlerce saldırı gerçekleşti. Bu saldırılara karşın tek bir açıklama yapmayan siyasiler şimdi ise Aydeniz’i hedef alıyor. Aydeniz bu halkın milyonların iradesidir. Onların verdiği kararın hiçbir geçerliliği yoktur” dedi.

Açıklama “Jin jiyan azadî” sloganı ile son buldu.