DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, 27 Şubat günü Ankara’da yapılacak olan DBP 6. Olağan Genel Kongresi için Batman Barosu Konferans Salonunda yurttaşlarla değerlendirme toplantısı yaptı.

Batman Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Sarik ve Hürriyet Kaytar, STK temsilcileri ve DBP üyeleri katıldı.

27 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan DBP Genel Kongresi öncesinde il örgütlerinin görüşlerinin alınacağı toplantılara başladıklarını belirten Aydeniz “ Bugün tarihi bir süreçten geçiyoruz. Türkiye halkları için bir dönüm noktasındayız. Kongremiz bu tarihi dönemeçte büyük önem arz ediyor. AKP- MHP İktidarı faşizmi alevlendirip Kürtlerin, kadınların üzerinde ki baskıları artırmaktadır. Türkiye’de büyük bir kaos ve kriz var. Biz bunlara izin vermeyeceğiz. Burada ki arkadaşlarımız ile yeni sürecin yol haritasını çizip bu baskılar da cevabımızı güçlü bir kongre yaprak vereceğiz. 7 yıldır bu iktidar ve ortakları diktatör bir yönetimi oluşturmaya çalışıyorlar. Bu krizlerin çözümünde de kitli rol oynayacak olan yine Kürt Halkı olacaktır” dedi.

Toplantının ikinci kısmı basına kapalı devam etti