ANKARA- Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı saldırı ve katliama ilişkin görülecek duruşmalara katılım çağrısı yapan ÖHD, “İnsan hakları alanında faaliyet gösteren tüm demokratik hukuk kurumlarını duruşmalara davet ediyoruz” dedi.

Konya’nın Meram İlçesi’nde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğuları ailesine yönelik gerçekleştirilen katliama ilişkin davanın duruşması 28 Haziran’da Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 12 Mayıs 2021’de aileye yapılan ırkçı saldırıya dair davanın duruşması ise 1 Temmuz’da Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi, Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı ve katliam davasının görülecek duruşmalarına katılım çağrısı yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Dedeoğulları ailesine yönelik gerçekleşen ırkçı saldırının engellenmemesi sonucunda aileden 7 kişinin 30 Temmuz 2021’de evlerinin önünde organize bir biçimde katledildiği belirtildi.

‘YARGILAMANIN SEYRİ ENDİŞE YARATIYOR’

Irkçı saldırı ve katliama ilişkin yargısal sürecin devam ettiği hatırlatılan açıklamada, “12 Mayıs 2021 tarihli saldırı ve 30 Temmuz 2021 tarihli katliama ilişkin yargılamalar arasındaki bağlantı açık olmasına rağmen birleştirme talepleri reddedilmekte, sanıkların büyük kısmı tutuksuz yargılanmaya devam etmektedir. Yargılamanın seyri, bir cezasızlık politikası örneği ile karşı karşıya kalınacağı konusunda endişe yaratmakta ve olayda ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin talepler karşılıksız bırakılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

KATILIM ÇAĞRISI

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği olarak, Dedeoğulları ailesinin talebi olan davaların sahiplenilmesi çağrısını ilettiklerini belirtilen açıklamada, “İnsan hakları alanında faaliyet gösteren tüm demokratik hukuk kurumlarını duruşmalara davet ediyoruz” denildi.