Demirtaş, Erdoğan’ın adaylığına karşı YSK’ye itiraz edecek: “Kusura bakmayın, ben kralını tanımam”

Demirtaş, Erdoğan’ın adaylığına karşı YSK’ye itiraz edecek: “Kusura bakmayın, ben kralını tanımam”
Yayınlama: 24.01.2023

Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına karşı YSK’ye itiraz dilekçesi vereceğini açıkladı. Demirtaş, “Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor? Kusura bakmayın, ben kralını tanımam” dedi.

Hakkındaki AİHM kararlarına rağmen Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, Erdoğan’ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sunacağını açıklayarak, “Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor?” dedi.

‘ADAYLIĞI YASAYA AYKIRI VE GAYRI MEŞRU’

Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

“Erdoğan hem diploması olmadığı için hem de olsa bile üçüncü kez cumhurbaşkanı olamayacağından, adaylığı yasaya aykırı ve gayrı meşrudur. Yüksek Seçim Kurulunun Erdoğan’ın adaylığını kabul etmesi bu gerçeği değiştirmez. Sadece, Yüksek Seçim Kurulu bir suça daha ortak olur.”

‘BEN KRALINI TANIMAM’

“Erdoğan’ın yasa dışı ve gayrı meşru bir aday olarak seçime girmesi sağlanabilir ama pirupak bir aday olarak asla. Erdoğan’ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi sunacağım. Erdoğan kral mı ki yasalar onu bağlamıyor? Kusura bakmayın, ben kralını tanımam.”