Demirtaş ve Mızraklı’dan Yeşil Sol Parti’ye mesaj

Demirtaş ve Mızraklı’dan Yeşil Sol Parti’ye mesaj
Yayınlama: 18.10.2022

Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı, Yeşil sol Parti’ye dayanışma mesajı gönderdi. Mesajda ‘Partinizin demokrasi ve özgürlük mücadelesine büyük katkı sunacağı inancıyla yolunuz açık olsun diyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi umuyoruz’ denildi.

2023 yılında yapılacak seçimlere katılma yeterliliği için kısa süre önce 46 şehirde örgütlenmesini tamamlayan Yeşil Sol Parti, 2’nci Olağanüstü Büyük Kongresi’ni 16 Ekim’de yaptı.

Edirne Cezaevi’nde 4 Kasım itibariyle tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte tutuklu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, Yeşil Sol Parti’ye dayanışma mesajı gönderdi. Demirtaş ve Mızraklı gönderdikleri mesajda, “Partiniz demokrasi ve özgürlük mücadelesine büyük katkı sunacak” dedi.

Yeşil Sol Parti, Demirtaş ve Mızraklı’nın mesajını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Demirtaş ve Mızraklı şunları söyledi:

“Sevgili Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın tarihi bir süreçte gerçekleşen Yeşil sol Parti’nin genel kurulunda Eş Genel Başkanlığa seçilmiş olmanızdan dolayı şahsınızda tüm yönetimi kutluyor, başarı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.

Partinizin demokrasi ve özgürlük mücadelesine büyük katkı sunacağı inancıyla yolunuz açık olsun diyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi umuyoruz. Selam, sevgilerimizle.