Selahattin Demirtaş, son yazısında seçim güvenliği için herkese görev alma çağrısı yaptı. Seçim sonuçlarını yok sayanların, halkın öfkesinden kurtulamayacağını belirten Demirtaş, “örgütlenin, gerisi kolay” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yurttaşlara seçim çağrısında bulunarak, “Siz mitinglere gidin, örgütlenin, seçim çalışmalarına katılın. Gerisi kolay” dedi.

Daha önce sosyal medya hesabı üzerinden seçim güvenliği ve motivasyonu çağrısında bulunan Demirtaş, bu kez Bianet’e yazdığı yazı üzerinden seslendi.

Yurttaşların seçim güvenliğine yönelik korku ve kaygısını paylaşan Demirtaş, “Sosyal medyayı da miting meydanlarını da dolduracağız” çağrısını yineledi.

‘ÖRGÜTLENİN, GERİSİ KOLAY’

Seçim öncesinde yapılacak mitinglere katılım çağrısı yapan Demirtaş, “Şartlarınızı zorlayıp katılabileceğiniz her mitingi meydanlardan izlemelisiniz. Bu kalabalıklar darbeciler ve provokatörler için kesinlikle caydırıcı olur” dedi.

Sadece mitinglere katılımın yeterli olmayacağını da belirten Selahattin Demirtaş,

Kalabalıkları darbeciler ve provokatörler için caydırıcı olacağını söyleyen Selahattin Demirtaş, sandık kurullarında ve oy sayım merkezlerinde görev alınması gerektiğini belirtti ve “Tek bir oyun bile çalınmasına izin vermeyecek denetim ağlarına katılmalısınız” çağrısı yaptı.

‘SONUÇLARI TANIMIYORUM DİYEMEZLER’

Demirtaş daha sonra “Peki ya seçimi kazansak yine de birileri çıkıp sonuçları tanımıyorum dese?” sordu ve cevabını; “Diyemez.” şeklinde verdi. Bunu gerekçesini de şöyle açıkladı:

“Çünkü halkın sandıkta verdiği karar yok sayılmak istenirse Allah kimseyi o halkın öfkesinden korumaz. Allah’ın korumadığını çeteler mi koruyacak? Siz mitinglere gidin, örgütlenin, seçim çalışmalarına katılın. Gerisi kolay.

“Yani sandık önünüze gelmeden çok önce seçimi kimin kazandığını tartışmasız şekilde meydanları doldurarak gösterirseniz kimse tehlikeli işlere girmeye cesaret edemez.

‘KOMPLE ÜLKEYİ ÇALARLAR, KAPUTU AÇMIŞLAR ZATEN’

“On milyonlarca insanın sadece seçim döneminde değil oy sayım gecesinde de iradesine sahip çıkmak için meydanları doldurmaya kararlı olduğunu görürlerse karanlık inlerinden çıkamazlar.”

“Bunları yapmazsanız çeteler sandığı da komple ülkeyi de çalarlar, kaputu açmışlar zaten.”(