Deniz Poyraz davası | Katil Gencer: 5 dakika daha erken gelseydim daha kanlı bir cinayet olacaktı

Deniz Poyraz davası | Katil Gencer: 5 dakika daha erken gelseydim daha kanlı bir cinayet olacaktı
Yayınlama: 24.01.2022

Poyraz ailesinin avukatlarından Gurbet Uçar, ‘Dosyada görüntüleri var. Makam odasında oturtulmuş. Fotoğraflarını çekmişler. Büyük bir konfor sağlandı kendisine’ diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik 17 Haziran’da gerçekleştirilen ve partili çalışan Deniz Poyraz’ı katleden fail Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 saat gecikmeli başladı. İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi salonun küçük olması nedeniyle mahkeme heyetiyle yapılan müzakere sonucunda salona 100 kişinin alınması kararlaştırıldı. 

Bianet’ten Ruken Tuncel’in aktardığına göre, mahkeme başkanı, duruşmaya başlamadan önce 29 Aralık’taki ilk duruşmada yaşanan gerilimi hatırlattı ve “Bir önceki celsede arbede yaşandı ve duruşmayı sonlandırmak zorunda kaldık. Bu dava Türkiye ve  dünya kamuoyunun gözünün olduğu bir dava. Duruşmada düzen ve disiplini sağlamalıyız. Önceki celsede olduğu gibi bir arbede ve gerilim yaşanırsa duruşmayı bundan sonra Şakran’daki duruşma salonunda devam etmek zorunda kalacağız” dedi.

Mahkeme başkanının konuşmasının ardından taraf ve tanık yoklamalarına geçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.