‘Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek suç mudur?’

‘Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek suç mudur?’
Yayınlama: 28.06.2021

HDP’li Pero Dündar, Deniz Poyraz’ı katleden fail Onur Gencer’in soruşturulmadan tutuklanmasını protesto eden kadınların ifadeye çağırılmasını Meclis’e taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, partilerinin İzmir İl binasına yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında soruşturma yürütülmeden tutuklanmasına dair Mardin’de düzenlenen protesto eylemine katılan kadınların ifadeye çağrılmasını Meclis gündemine taşıdı. Pero, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

‘Protesto etkinliğine katılım engellenmeye çalışıldı’

Fail hakkında etkin bir soruşturma yürütülmeden apar topar tutuklama kararı verilmesine karşı kadınların sokağa çıktığı ve tek tek ifadeye çağrıldığı belirtilen önergede, “Deniz Poyraz katliamını protesto etmek için gerçekleştirilecek buluşmaya davette bulunan kadınlar ifadeye çağrılmıştır. Protesto etkinliğinin yapılacağı gün Kayyım Vali keyfi bir şekilde yasaklamalar yaparak anayasal hakları ihlal etmiştir. Mardin’e giriş yapılan bütün yollar kapatılarak kadınların protesto etkinliğine katılması engellenmeye çalışılmıştır” denildi.

Önergede, Bakan Süleyman Soylu’dan şu soruları cevaplaması istendi:

“*Sosyal medya hesaplarından hak ihlallerine karşı paylaşım yapan yüzlerce insan gözaltına alınıp tutuklanırken nefret, şiddet paylaşımları yapan Onur Gencer hakkında neden yasal bir işlem başlatılmamıştır?

*Katil Onur Gencer hakkında etkin bir soruşturma yürütülmeden neden apar topar tutuklanma kararı verilmiştir?

*Katil Onur Gencer hakkında yürütülen soruşturma hangi aşamadadır? Bu saldırgan kim ya da kimler tarafından eğitilmiştir? Onur Gencer’in Suriye’ye gitme gerekçesi nedir? SADAT’la bağlantısı nedir?

*Suriye’nin birçok kentinden uzun namlulu silahlarla görüntüsü olan bu katil nasıl bir devlet memurudur? Onur Gencer’in sağlık personeli adı altında gerçek görevi nedir? Bu görev kim tarafından ne amaçla verilmiştir?

*Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek suç mudur? Mardin de bu protesto etkinliğinin hazırlığını yapan kadınlar neden ifadeye çağırılmıştır?

*Kayyım Valinin keyfi bir şekilde anayasayı ihlal ettiği gerekçesi ile hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Adı onlarca yolsuzluğa karışan Kayyım Vali hakkında şimdiye kadar etkin bir soruşturma yapılmış mıdır?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.