Dêrin Pêşmergesi: Türkiye Yeni Osmanlıcılık peşinde

Dêrin Pêşmergesi: Türkiye Yeni Osmanlıcılık peşinde
Yayınlama: 23.04.2022

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına tepki gösteren Dêrin Pêşmergesi Ömer Heci Hisên, “Türkiye, Ortadoğu’da Osmanlıcılığı yeniden canlandırmak istiyor” dedi. 

Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı saldırılar 7’nci gününde devam ediyor. Zap, Avaşin ve Metine alanlarına günlerdir süren saldırılara tepki gösteren Dêrin Pêşmergesi ve siyasi gözlemci Ömer Heci Hisên, saldırılara ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) tutumuna ilişkin Rojnews’e konuştu.

Ömer Heci Hisên,”Türkiye’ni son saldırıları diğer saldırılardan ayıran şey, bir Kürt gücü tarafından onaylanmış olmasıdır. Uzun zamandır bu devlet Kürdistan Bölgesi’ni yok etmeye çalışıyor ama yapamayacağını çok iyi biliyor, bu yüzden Kürt güçlerini birbirine düşürmek istiyor. Türkiye, Ortadoğu’da yeni Osmanlıcılığı yeniden canlandırmak istiyor ama bunun önündeki engellerden biri PKK ve gerillalardır. Dolayısıyla Güney Kürdistan’a saldırıyor ve bu şekilde KDP ile PKK arasında bir savaş örgütlemek istiyor” dedi.

KDP’YE TEPKİ

KDP’nin Türkiye ile işbirliğine dikkat çeken Ömer Heci Hisên, “KDP’nin işgalci Türk devletiyle işbirliği yaparak, PKK’ye karşı savaşması Kürt halkına hiçbir faydası yoktur. Sadece Barzani’nin ailesi Türkiye’nin kendilerini korumak ve iktidarda kalması için destek veriyor. Bir buçuk yıl önce Türk devleti Zinê Wertê’de Kürtleri bir birine düşürme planı vardı. Ancak planı başarısız oldu, Garê savaşında yenildi. Dolayısıyla şimdi düşman Kürt güçleri içinde bir iç savaş yaratmak istiyor. Gerilla şimdi tarih yazıyor ve Kürdistan’da söz sahibi. Bu nedenle savaşıyor ve kendisini Kürt halkının ordusu olarak görüyor. Çünkü her nerede bir tehlike varsa, gerillalar orada savaşıyor.”

‘SESİNİZİ YÜKSELTİN’

Ömer Heci Hisên,”Saldırılar konusunda sessiz kalan Güney Kürdistan’ın siyasi güçlerine ve üniversite öğretmenlerine yönelik birçok eleştirim var. Muhalif seslerini yükseltmeli ve ulusal birlik için çaba göstermelidirler” diye konuştu.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.