DEVA Partili Müjdeci: “Vatandaş kuru ekmeğe muhtaç”

DEVA Partili Müjdeci: “Vatandaş kuru ekmeğe muhtaç”
Yayınlama: 05.08.2022

Batman – DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci Batman’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Batman İl Başkanı Melik müjdeci, Batman’da ekmeğe yapılan zamları eleştirerek, “vatandaşın kuru ekmeğe muhtaç edildiğini” söyledi.

“İKTİDAR YOKLUĞA, YOKSULLUĞA SÜRÜKLÜYOR”
Batman’da ekmek fiyatının 5 liradan altı buçuk liraya çıkarılmasını eleştiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Şu anda ekmeğin olması gereken fiyat 2, 3 lira ancak; iktidarın yanlış politikaları nedeniyle una, mayaya, oduna, akaryakıta gelen yüzde 300’e varan zamlar dolayısıyla ekmek fiyatları durdurulamıyor. Ekmeğe gelen bunca zamma rağmen fırıncılar zarar ediyor. İktidar aynı anda hem vatandaşı hem de esnafı yokluğa, yoksulluğa, sefalete sürüklüyor.

“TENCEREDE DERT PİŞİYOR”
Sofralarımızdan önce yağı, sonra zeytini, peyniri, yumurtayı eksik bırakan iktidar simdi de sofrada kalan son ekmeğe göz dikmiş durumda. Tepeden tırnağa gelen tüm zamların sebebi AKP iktidarı ve tüm yetkileri eline alan şahıstan başkası değildir. Türkiye, tarımda kendi kendine yetebilen 7 ülkeden birisiydi. Ama iş bilmez iktidarın politikaları ile birlikte ülkemiz, neredeyse bütün tarım ürünlerini ithal eden bir ülke haline geldi. Vatandaşlarımız birkaç lira ucuza satılan et, yağ, ekmek, bakliyat ve şeker kuyruklarına mahkum edilmiştir. Halkımızın tenceresinde artık aş değil, adeta dert pişiyor. Ekmek zammı bir an önce geri alınmalı ve fırıncı esnafının un, su, nakliye ve enerji maliyetleri için destek sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.