Din kültürü öğretmeninin alevi öğrencilere yönelik skandal soruları meclis gündeminde

Din kültürü öğretmeninin alevi öğrencilere yönelik skandal soruları meclis gündeminde
Yayınlama: 24.09.2021

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulunda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni M.K.’nın Alevileri hedef alan ayrıştırıcı ve mezhepçi uygulamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanına yönelttiği soru önergesi yöneltti.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ”Ayrımcılığın önlenmesi hususunda asıl yükümlülük sahibi devletlerdir ve eğitim kurumları; inanç, ırk veya etnik köken temelindeki ayrımcı uygulamalarla eğitim yoluyla mücadele etmek ve kapsayıcı toplumlar inşa etmek için en iyi araçlardır. Ancak eğitim kurumlarında son yıllarda artan farklı inanç, etnik köken ve kültürel değerlere yönelik kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı uygulamalar, temel haklar arasında yer alan eğitim hakkını zedelemektedir” dedi.

Kaçmaz’ın soru önergesi şöyle:

  • Bakanlığınız tarafından Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda görev yapan M.K. isimli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  • Eğitim kurumlarının, çocukları eşitlik, saygı ve hoşgörü konusunda birleştirici ilkelerle eğitmeleri gerekirken, M.K. isimli öğretmenin belirtilen ayrıştırıcı ve zedeleyici davranışının izahı nedir?
  • Velilerin şikayetlerini dikkate almayan ve herhangi bir işlem yapmayan okul müdürü hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?
  • Bakanlığınızın eğitim kurumlarında görevli eğitimcilere ve personele, farklı kökenlerden gelen çocukların, insan hakları, inanç ve ırka dayalı ayrımcılıkla ilgili meseleler dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmalarına yönelik hizmet içi eğitim programları mevcut mudur?
  • Bütün çocukların hak ettiği eğitimi almaları için, Bakanlığınızın farklı etnik ve inanç grupları ve onların kültürel değerlerini, sosyal koşullarını dikkate alan bir çalışması var mıdır? Eğitim müfredatının hazırlanmasında farklı etnik ve inanç gruplarının temsilcileri dahil ediliyor mu?
  • Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bu tür ayrımcı tutum ve davranışların önüne geçmek için ne gibi tedbirler alınmıştır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.