Dışişleri Bakanlığı ‘Afrin’deki saldırıyı YPG yaptı’ dedi, QSD ilişkilerinin olmadığını açıkladı

Dışişleri Bakanlığı ‘Afrin’deki saldırıyı YPG yaptı’ dedi, QSD ilişkilerinin olmadığını açıkladı
Yayınlama: 13.06.2021

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Suriye’nin Afrin kentinde 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 27 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın YPG’yi sorumlu gösterdiği açıklamadaki iddiaları reddetti.

Hatay Valiliği’nin, dün akşam saatlerinde TSK’nin kontrolündeki Afrin’e yapılan füze ve top atışları ile 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 27 kişinin de yaralandığını duyurmasının ardından Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Hatay Valiliği saldırının Suriye yönetimi kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden YPG tarafından gerçekleştirildiğini ve atışların Özel Şifa Hastanesi’ne isabet ettiğini duyurmuştu.

ANHA’nın Efrîn Post haber sitesinde ise Suriye yönetimi kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgelerine yönelik yapılan saldırılarda bir top mermisinin Afrin kent merkezine düştüğü bilgisine yer verilen haberde, top mermisinin TSK askerlerinin bulunduğu eski Feysel Qedûr okulu civarına düştüğü kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Biden’le görüşme öncesi yaşanan olayda Dışişleri Bakanlığı’nın, yaptığı yazılı açıklamada uluslararası topluma hitaben, “Hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu itibarla, uluslararası toplumu gerçekleri görmeye, farklı isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya davet ediyoruz. Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Rusya Arabuluculuk Merkezi de yaptığı açıklamada top atışlarının Suriye yönetimi güçleri tarafından yapılmadığını söyledi.

QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi ise saldırıyı kınarken yaşanan olayda herhangi ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

Abdi sosyal medya hesabından, “Saldırıda hayatını kaybeden masumların üzüntüsünü yaşıyoruz. Saldırıyı çekincesiz kınıyoruz. Hastaneleri hedef almak uluslararası hukukun ihlalidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.