Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu “Kürdistan Albümü” ve “Bahçeli Ormanı” nedeniyle mi görevden alındı?

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu “Kürdistan Albümü” ve “Bahçeli Ormanı” nedeniyle mi görevden alındı?
Yayınlama: 14.05.2022

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi Resmi Gazete”de yayımlandı.

Yayımlanan kararname ile 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, yerlerine yeni vali atandı.

Merkeze çekilenler arasında Diyarbakır valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu da bulunuyor.

Kulislerde, Karaloğlu’nun, özellikle milliyetçi kesimin tepkisine neden olan tavırları nedeniyle görevden alındığı iddia ediliyor.

Bunlardan birinin, Erbil Valisi Omid Xoşnav’ın Mart’ta 1’inci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nı katılmak üzere gittiği Diyarbakır’da Vali Karaloğlu’na hediye ettiği Kürdistan albümü olduğu öne sürülüyor.

İkinci bir nedenin ise, Karaloğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına Kırklar Dağı’nda 210 dönümlük araziye yapılan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” hakkındaki tavrı olduğu belirtiliyor.

İddialara göre, MHP Diyarbakır İl Örgütü, ormanın açılışını Valinin de katılımı ile yapmak istedi ancak Karaloğlu, “bu tansiyonu yükseltir” diyerek reddetti. Bunun üzerine MHP İl Örgütü, rahatsızlığını Ankara’daki Genel Merkeze bildirerek, “Vali engel oluyor” dedi.

10 Haziran 2020’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye kayyımı olarak atanan Münir Karaloğlu, görevi süresinde Diyarbakır Surlarının restore edilmesi, Diyarbakır tarihinde önemli bir yere sahip Amida Höyük de kazı çalışmalarının yeniden başlaması gibi dikkat çeken çalışmalara öncülük etti.

Kürtçe öğrenmek için özel kurs aldığı belirtilen Karaloğlu döneminde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, hizmet ve yatırımlarının yer aldığı aylık “Keremke” adlı haber bülteni çıkarıldı.

Kulislere göre, Münir Karaloğlu ayrıca gittiği ortamlarda Kürtçe konuşmaya gayret ederek dikkat çekiyordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.