Diyarbakır ve Dersim’de çok sayıda gözaltı

Diyarbakır ve Dersim’de çok sayıda gözaltı
Yayınlama: 20.04.2022

 Diyarbakır ve Dersim’de yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı düzenlenen baskınlarda aralarında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski belediye eşbaşkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi eski Eşbaşkanı Necati Pirinççioğlu, Ergani Belediyesi eski Eşbaşkanları Ramazan Kartalmış ve Mervan Yıldız, HDP Diyarbakır eski il yöneticisi Tarık Yazgan, Rıdavan Ezel ile Ergani Belediyesi’nde çalışan ve isimleri öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı.

HDP’DEN TEPKİ

HDP Demokratik Yerel Yönetimler sanal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Sabah saatlerinde önceki dönem kurul üyelerimizin, belediye eşbaşkanlarımızın ve meclis üyelerimizin bulunduğu siyasetçilere dönük gözaltı operasyonu yapılmıştır. İktidarın güdümünde hareket eden yargı eliyle demokratik siyaset mücadelesi engellenmeye çalışılmaktadır” denildi.

DERSİM’DE 4 GÖZALTI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polislerce birçok adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” suçlaması ile yapılan ev baskınlarında Dersim merkezde Eser Kaya, Pertek ilçesinde Kemal Ağ, Burak Kurban, Ovacık’ta ise Berdan Tosun gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.